Haber
2014-01-28 06:44:56
Demokratik Kazanımlara Zarar Verecek Girişimlerden Kaçınılmalıdır

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiye’nin demokratik kazanımlarına zarar verecek girişimlerden kaçınılması gerektiğini söyledi.
 

2010 Referandumu’nda devletin milletinden, milletin devletine geçildiğini hatırlatan Gündoğdu, “Referandumda ‘Evet’ diyerek demokrasinin gelişmesine katkıda bulunan tüm kesimlerin birlik ve beraberlik içinde olması kaçınılmazdır. Referandumda ‘Evet’ diyenler, ‘Hayır’ diyenlerin ekmeğine yağ sürmemelidir” dedi.
 

Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, Kanal 5 Televizyonu’nda Gazeteci-Yazar Aslan Değirmenci ile “Son Gündem” programında, Türkiye’nin gündemini meşgul eden konuları değerlendirdi. Küresel operasyonun asıl amacının, Türkiye’nin dünyanın dengesini değiştirecek süper bir güç olmasının önüne geçmek olduğunu ifade eden Gündoğdu, “Amaçları, Türkiye’nin de Suriye gibi, Mısır gibi bir ülke olması. 28 Şubat sürecinde, 12 Eylül’de olduğu gibi, görünüşte demokrasiyle yönetilen ancak vesayetin hâkim olduğu, milletin de göbeğini kaşıyan adam ilan edildiği bir ülke olsun isteniyor” şeklinde konuştu.
 

Batı’nın medeniyet anlayışının çifte standartlı olduğunu kaydeden Gündoğdu, şöyle konuştu: “Kendilerinden biri haksızlığa uğramışsa, insan hakları devreye girer. Bugün dünyanın birçok yerinde zulümler, savaşlar, insan hakları ihlalleri var. Batı, hangisine ses çıkartıyor. Hemen yanı başımızdaki Suriye’de, Mısır’da, Myanmar’da, Doğu Türkistan’da, Gazze’de yaşananlar bunun en güzel örnekleri. Küresel güçlerin ne istediğini, bundan sonra ne isteyeceğini görmek için Siyonizm’in icraatına bakmak lazım. Mısır’da darbe olunca, ‘niye darbe bile diyemiyorlar’ diye hepimiz sitem ediyoruz. Hepimizin şunu görmesi lazım, Batı’nın medeniyet anlayışı çifte standartlıdır. Batı’nın tüm ülkelerinin demokrasinin merkezi, beşiği, insan haklarının merkezi olduğu öne çıkar ama bu mazlumlar onlardan değilse, burada demokrasi hatırlanmaz, insan hakları hatırlanmaz.”
 


Yolsuzluk İddiası Üzerinden Türkiye Karıştırılmak İsteniyor
 

Küresel bir senaryonun içine yerleştirilmiş yolsuzluk iddiası üzerinden Türkiye’nin karıştırılmak istendiğine vurgu yapan Gündoğdu, “Memur-Sen olarak, hiç tereddüt etmeden yolsuzlukların üzerine sonuna kadar gidilmesini istiyoruz. Medeniyet değerlerimizin hükmü açıktır. Rüşvet alan da, veren de suçludur. Yetimin malına göz diken varsa, sonuna kadar üzerine gidilmelidir. Ancak kimse uluslararası oyunu gizlemek için yolsuzluk iddialarını kendine perde yapmasın. Yasama, yürütme, yargı kuvvetler ayrılığı ilkesi  bugün yara almış, devlet çatışmasına dönmüş gözüküyor. Bu, Türkiye’nin hak ettiği bir tablo değildir” diye konuştu. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen