Haber
2011-09-05 07:24:17
Demokratiklesme, Yeni Anayasa ve Degerlerimiz Önceligimizdir

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, demokratiklesme, yeni anayasa, degerler egitimi ve din egitimi ile Türkiye’nin terör belasindan kurtarilmasi konularinin öncelikleri oldugunu ve olmaya devam edecegini söyledi.

 

Gündogdu, Trabzon’da, bölgedeki illerin Sube baskanlariyla bulustu. Memur-Sen Trabzon Il Temsilcisi ve Sube Baskanimiz Mehmet Kara ve Sube yöneticilerimiz, Samsun, Ordu, Giresun, Rize, Artvin ve Gümüshane Sube baskanlarimiz, Diyanet-Sen Trabzon Sube Baskani Hasan Çakir, Büro Memur-Sen Trabzon Sube Baskani Mustafa Kahraman’in katildigi bulusmada konusan Ahmet Gündogdu, Türkiye’nin son yillarda demokratiklesme yolunda önemli adimlar attigini belirterek, “Sivil-asker iliskileri, bürokratik oligarsi gibi konularda yavas yavas Avrupa standartlarini yakalamaya basladik. Artik herkes kendi görev alaninin sinirlari içerisinde hareket etmekte, bu da, devlet yönetiminde ciddiyeti ortaya çikarmaktadir” dedi.

 

Degerlerimize Sahip Çikacagiz

Ülkemizin elde ettigi kazanimlari yeterli görmediklerini kaydeden Gündogdu, sözlerini söyle sürdürdü:

“Bundan sonraki süreçte, yamali bohçaya dönen ve halkimizin bir türlü benimseyemedigi vesayetçi anayasanin degismesine katki sunmaya devam edecegiz ama bununla da yetinmeyecegiz ve gençligimizin yabancilastigi ‘degerlerimize’ sahip çikarak, degerler egitimine agirlik verilmesi için çaba gösterecegiz. Bu anlamda sendikal birikimimizi Milli Egitim Bakanligimizla paylasmaya haziriz. Egitim sendikaciligi yapmamizin bize yükledigi misyon da budur zaten.”

 

Üyelerimizin Egitimine Önem Veriyoruz

“Bizler, sendikacilik alanina getirdigimiz taze kana yeni bir damla daha katarak, üyelerimizin egitimine önem veriyoruz. Son yillarda yapilan idarecilik sinavlari için yaptigimiz çalismalar buna bir örnektir” diyen Ahmet Gündogdu, “Bu sene de, birçok subemiz yöneticilik sinavlarina hazirlik kursu düzenledi. Biz hizmetin sadece yönetici olarak verilecegi inancinda degiliz ama sinavlara en iyi biz hazirlaniriz, en basarili da biz oluruz iddiasindayiz” seklinde konustu.

Gündogdu, demokratiklesme, yeni anayasa, degerler egitimi ve din egitimi, ülkemizin terör belasindan kurtarilmasi konularinin öncelikleri oldugunu ve olmaya devam edecegini kaydetti. Gündogdu, “Sayin Ömer Dinçer’in Milli Egitim Bakanligi görevine atanmasi bizi heyecanlandirmistir. Egitimde gerekli reformlari birtakim lobilerin etkisinde kalmadan cesurca gerçeklestirecegi inancindayiz” diye konustu.

 

Afrika’ya Yardim Seferberliginin Öncüsü Olduk

Kuraklik ve kitlikla mücadele eden basta Somali olmak üzere Dogu Afrika’ya yardim seferberliginde öncü olduklarinin altini çizen Ahmet Gündogdu, iftarlarin iptal edilip, parasinin Afrika’ya yardim olarak gönderilmesine yönelik yaptiklari çagrinin kamuoyundan büyük takdir ve destek gördügünü, subelerimizin bu konuda insanligin ölmedigini gösterdigini dile getirdi.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen