Haber
2012-06-26 07:31:19
Denetmenlerin Yüzkarasi Çizmeyi Asti

Karaman’da bir ilkögretim okulunun ögretmenler odasinda Il Milli Egitim Denetmeni Mahmut Demir’in tavirlari ve konusmalari adeta akillara durgunluk vermistir. Ögretmenlerin Egitim Bir-Sen Karaman Subemize gelerek anlattiklari ve tutanak haline getirdikleri olay, “denetmenlerin yüzkarasi çizmeyi asti” dedirtmistir.

26.06.2012 Sali günü 11.15 civari bir ilkögretim okulunun ögretmenler odasina giden ve ne maksatla gittigi bilinmeyen Il Milli Egitim Denetmeni Mahmut Demir, 4+4+4 yeni egitim sistemi ile ilgili elestiriler yapip; “Bu sistem yani Arapça, Kur’an-i Kerim gibi dini dersler düsünemeyen beyinler üretecek, sizler de (basörtülü ögretmenleri isaret ederek) düsünemeyen kesimsiniz.  Ben 55 yasindayim, belki göremem ama siz bu yapiyla bu ülkenin ne hale gelecegini göreceksiniz”  demistir. Arapça ve Türkçe egitimi aldigini ifade eden ve “Ben de düsünemeyen kesim miyim?” diyen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ögretmenine “Evet, sen de düsünemeyen beyinsin. Sen ve senin gibilerin bu ülkeye ne faydasi oldu. Sen ve senin gibiler bu ülkeye zararsiniz. Bu ülkeye ne faydaniz olabilir. Arapça ve Türkçe egitimini birlikte alan kesim düsünemeyen kesimdir. Bu sistemin amaci da düsünemeyen beyinler üretmektir” demistir.

Eliyle diger basörtülü ögretmenleri de isaret eden Denetmen Mahmut Demir’e “Hiç hosgörünüz yok mu?” diye soran ögretmenlere karsi;“Zaten size hosgörü göstermiyorum. (basörtüsünü isaret ederek) Benim annem de basörtülüydü. Bes vakit namazini kilardi. Ama sizin gibi degildi. Türban bir simgedir” diyerek ortami gerdikten sonra “Saat kaç, ben gidiyorum” diyerek haddini asan denetmen görülüyor ki provokatörlük pesindedir.

Egitim-Bir-Sen olarak sendikamiza gelen, haklarinin aranmasinda rehberlik ve hukuk destegi talep eden ögretmenlere gerekli hukuki destegini sunacagimizi ifade ediyor, Milli Egitim Bakanligi’nin da ahlak ve seviyeden yoksun, haddini asan bu provokatör Denetmen hakkinda geregini yapmasini bekliyoruz.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen