Haber
2010-03-27 06:20:46
Destanlar Yazmaya Devam Ediyoruz

Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ahmet Gün- dogdu, Anayasa Degisikligi Paketi’nde, ‘kamu çalisanlarina toplu sözlesme hakki’nin yer almasinin Memur-Sen’in bir basarisi oldugunu belirterek, “Memur-Sen, destanlar yaz- maya devam ediyor” dedi.

 

Ahmet Gündogdu, Istanbul programi çerçevesinde çesitli ziyaretler gerçeklestirdikten sonra 6 No’lu Subemizin Divan Toplantisi’na, akabindeyse, Memur-Sen Il Temsilciligi’nin Büyüksehir Belediyesi Florya Sosyal Tesisleri’nde yaptigi Il Divan Toplantisi’na katildi.

 

Gündogdu, önce, Istanbul Valisi Muammer Güler, AK Parti Istanbul Il Baskani Aziz Babuscu, Yildiz Teknik Üniversitesi (YTÜ) Rektörü Prof. Dr. Ismail Yüksek, Il Milli Egitim Müdürü Dr. Muammer Yildiz, Orman Bölge Müdürü Faruk Çebi, Karayollari 17. Bölge Müdürü Yakup Dost, Il Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili, Il Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çagrici, Istanbul Teknik Üniversitesi (ITÜ) Rektörü Prof. Dr. Muhammed Sahin ve BEDAS Genel Müdürü Abdullah Atalay ile birçok kurum yöneticisini ziyaret etti.

 

Egitim Çalisanlari Için Önemli Kazanimlar Sagladik

Gündogdu, daha sonra, Genel Sekreterimiz Halil Etyemez’in baskanliginda yapilan 6 No’lu Subemizin Divan Toplantisi’na katildi. Milli Egitim Bakanligi’nda yetkili sendika olarak katildiklari Kurum Idari Kurulu toplantisinda egitim çalisanlari adina önemli kararlar aldiklarini ifade eden Gündogdu, bunlarin bir kisminin hayata geçirildigini bildirdi. Gündogdu, ‘promosyonlarin tamaminin çalisanlara dagitilmasi’ni sagladiklarini, mücadeleleri sonucunda, hizmetli ve memurlarin görevde yükselme sinavinin bu yil yapilacagini belirtti.

 

Sözlesmeli ögretmenlerin kadroya geçirilmesi için yogun bir çaba harcadiklarini ve son olarak bir dilekçe kampanyasi düzenlediklerini anlatan Gündogdu, 6/7 Mart’ta Ankara Baskent Ögretmenevi’nde yaptigimiz ‘Egitim Çalisanlarinin Sorunlari ve Çözüm Önerileri Surasi’na katilan Milli Egitim Bakanligi Müstesari Muammer Yasar Özgül’ün, sözlesmeli ögretmenlerin kadroya geçirilmesiyle ilgili çalismada sona gelindigini ve sözlesmeli ögretmenlerin kademeli olarak kadroya geçirilecegini açikladigini hatirlatarak, “Simdiye kadar oldugu gibi, bundan sonra da bu konunun takipçisiyiz” dedi.

 

Gündogdu, sözlesmeli ögretmenlik, vekil ve ücretli ögretmenlik gibi farkli istihdam biçimlerinin çalisma barisini bozdugunu dile getirdi.

 

Genel Mali Sekreterimiz Ahmet Özer’in de katildigi toplantida Genel Sekreterimiz Halil Etyemez de bir konusma yapti.

 

Memur-Sen Il Divan Toplantisi, Büyüksehir Belediyesi Florya Sosyal Tesisleri’nde gerçek- lestirildi. Memur-Sen Istanbul Il Temsilcisi ve 3 No’lu Sube Baskanimiz Ahmet Yurtman’in açilis konusmasinin ardindan kürsüye gelen Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, Anayasa Degisikligi Paketi’nde, ‘kamu çalisanlarina toplu sözlesme hakkinin verilmesinin yer aldigini hatirlatarak, “Memur-Sen, destanlar yazmaya devam ediyor. Bu, Memur-Sen’in bir basarisidir. Memur-Sen büyük bir ailedir. Bize de, Memur-Sen’e yakisan eserler birakmak düsmektedir” seklinde konustu.

 

Toplu sözlesme hakkinin verilmesinin kamu çalisanlari ve Memur-Sen için son derece memnuniyet verici oldugunu dile getiren Gündogdu, “Toplu pazarlik yoksa, sendika hakkindan bahsedilemez. Toplu pazarlik yoksa, sendikacilik ricadan öteye geçemez. Bu sikintiyi her yil toplu görüsme masasinda yasadik. Sosyal ve ekonomik haklarda uzlasma sagladik fakat sosyal konularda alinan 8 kararin geregi hala yapilabilmis degil. Niye? ‘Masa degil, yasa sorunlu.’ Masada atilan imza masada kaliyor, Bakanlar Kurulu’nun icazeti olmadan masanin hiçbir anlami yok. 2009’da uzlasamadik. 2,5+2,5 gibi gülünç bir zam önerildi. ‘Bu zammi kabul etmiyoruz’ dedik, yasa geregi Uzlastirma Kurulu’na sikayet etme hakkimizi kullandik, ‘Uzlastirma Kurulu 4+4 olsun, ek ödeme verilsin, Memur-Sen dogru söylüyor’ dedi. Ancak hükümet, Uzlastirma Kurulu kararini da duymadi. Iste bu aile de onun için, Türkiye’nin en büyük konfederasyonu oldugu gün, diger sendikalar gibi yapmadi ve hükümete,  ‘Yasa sorunlu, bu yasayla gelecek yil bir daha masaya oturmayacagiz, tek hedefimiz bu yasayi degistirmek’ dedi ve 2009 Toplu görüsmelerinde ‘çalistay’ yapilmasi kararini aldirdi. Bir konfederasyonun, yapilmasi için ‘evet’ dedigi ama katilmadigi, digerinin ise çeliskili açiklamalarla katilmaktan vazgeçtigi çalistayda, Memur-Sen, üç günlük bir çalisma sonunda, ‘Avrupa Sosyal Sarti’nin 5 ve 6. maddelerine koyulan çekincelerin kaldirilmasi, yasal ve anayasal degisiklik yapilarak ‘Toplu sözlesme hakkinin’ verilmesi gibi üç maddelik bir “Sonuç Bildirisi” çikmasini sagladi” dedi.

 

Çalistay sonrasi ortaya çikan iradenin gereginin yapilmasi için Basbakan ve ilgili bakanlarla görüsmeler yaptiklarini kaydeden Gündogdu, gelinen noktanin memnuniyet verici oldugunu vurguladi.

 

Anayasa Toptan Degismelidir

Gündogdu, darbe ürünü olan mevcut Anayasa’nin toptan degistirilmesi gerektiginin altini çizerek, söyle konustu: “Bu anayasa, darbe anayasasidir. Bu anayasa, bürokratik oligarsinin anayasasidir. Bu anayasa, ülkenin iklimini bozarak siyaset ve sendikacilik yapmak isteyenlerin isine gelen anayasadir.”

 

Gündogdu, Anayasa’nin geçici 15. maddesinin darbeleri ve darbecileri korudugunu da ifade ederek, “Siz darbe yapanlari korudukça, darbe girisimleri elbette olacaktir. Önce darbeleri ve darbecileri koruyan bu madde kaldirilmali, darbe özlemi içinde bulunanlar rüyasini bile görememelidir” seklinde konustu.

 

Üyelerimiz Yeni Kazanimlar Elde Etti

Memur-Sen’in üyeleri için Sekerbank, SBN ve Grup Marmara Sigorta ile yaptigi anlasmaya da deginen Gündogdu, anlasmanin büyük avantajlar getirdigini söyledi. Gündogdu, Memur-Sen üyelerinin grup ferdi kaza sigortasi ile vefat ve sürekli engellilik halinde 15 bin TL’lik teminat altina alindigini, Sekerbank tarafindan verilecek ve alinmasi istege bagli olan ‘Memur-Sen Ailem Kredi Karti’ alinmasi ve bu kartla bir hizmet alimi gerçeklestirilmesi halinde, bu rakamin 55 bin TL’ye kadar çiktigini belirtti.

 

Konfederasyonumuz Memur-Sen’in üyeleri için Sekerbank, SBN ve Grup Marmara Sigorta ile yaptigi anlasma kapsaminda yetkili sigorta uzmani tarafindan kisa bir tanitim yapildi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen