Haber
2014-11-11 06:51:59
Destek Kursu Ücretleri Yüzde 100 Artırılmalıdır

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, destek kurslarında görev alan öğretmenlerin ücretlerinin yüzde 100 artırılmasını istedi.

 

Çakırcı, Denizli 1 No’lu, Aydın ve Muğla Şube olağan genel kurullarına katılarak, sendikal çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.



 

Verdikleri mücadele sonucunda eğitim çalışanlarına önemli kazanımlar sağladıklarını ifade eden Ramazan Çakırcı, “Özlük ve özgürlük alanlarında kısa zamanda çok önemli kazanımlar elde ettik. Yıllarca çözülemeyen başörtüsü yasağını 12 milyon 300 bin imza ile fiilen sona erdirdik. Katsayı zulmünün tarihe karışmasını sağladık. Başta ek ödeme olmak üzere, öğretim yılına hazırlık ödeneği, 4/C’lilerin çalışma sürelerinin 10 aydan 11 ay 28 güne çıkarılması ve ücretlerinde yüzde 50’ye yakın artış yapılması, hizmetli ve memurlara 2008 yılında 103 TL ek ödeme, 2010 yılında 80 TL ek ödeme ve 666 sayılı KHK ile elde ettiğimiz kazanımlarla diğer kurumlarda çalışan emsalleri ile ücretlerde eşitleme sağladık. Öğretim elemanlarının ücretlerinde artış yapılması için mücadele ettik ve netice aldık” dedi.

 


 

Sorunların Kaynağı Olanlar Sorun Çözücü Olamaz

 

Son dönemlerde sorunların kaynağı bazı yapıların sorun çözücü gibi bir görüntü vermelerine eğitim çalışanlarının gülüp geçtiğini kaydeden Çakırcı, “Bunlara kimse itibar etmez. Eğitim çalışanlarının sorunlarının çözümünde öncü sendikayız. Şimdi gündemimizde memur ve şefliği kapsayan yeni bir görevde yükselme sınavı var. Bu sınavın 2015 yılının ilk 6 ayı içinde yapılmasını inşallah sağlayacağız. Öğretmenlere nöbet ücretlerinin verilmesini ve destek kursu ücretlerine yüzde 100 artışını yapılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

 


 

Şuraya Damgamızı Vuracağız

 

Çakırcı, 18. Milli Eğitim Şurası’nda verdikleri önergelerle 4+4+4 eğitim sistemine geçilmesinde önemli katkılarının olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu: “Milli Güvenlik Dersi gibi zorunlu bir dersin kaldırılmasını, Kur’an-ı Kerim, Temel Dini Bilgiler ve Siyer derslerin konulmasını sağlayarak, şuraya damgamızı vurmuştuk. 19. Milli Eğitim Şurası’na da  aynı şekilde damgamızı vurmanın çabası içerisinde olacağız.”

 

Dershanelerin kapanma süreciyle birlikte eğitim kurumlarında öğrenim gören öğrencilere yönelik açılan isteğe bağlı destekleme kurslarına talebin arttığını belirten Çakırcı, bu kurslarda görev almayı teşvik etmek ve öğretmenlerin ders vermelerini daha cazip hale getirmek için ücretlerin yüzde 100 artırılması gerektiğini kaydetti.



 

Protokol konuşmalarının ardından yapılan seçimlerde; Eğitim-Bir-Sen Muğla Şubesi’nde Önder Uçak başkanlığındaki liste, Aydın Şube’de İsmail Yiğit başkanlığındaki liste görevi devralırken, Denizli 1 No’lu Şube’de Şükrü Kolukısa ve ekibi güven tazeledi. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen