Haber
2012-05-09 07:30:34
Devamsizligin Faturasinin Yöneticilere Çikarilmamasini Istedik

Milli Egitim Bakanligi, valiliklere gönderdigi genelgede, …egitim-ögretimin okul ortaminda saglikli bir sekilde yürütülmesini teminen tüm önlemlerin alinarak ögrencileri saglik raporu almaya tesvik eden okul idarecileri hakkinda gerekli idari islemlerin yapilmasi hususunda… gereginin yapilmasini istemistir.

Mezkûr genelgenin içerigiyle yukarida anilan sonuç kismi birbiriyle çelismekte, sonuç kismindan hareketle genelgenin amacinin “ögrencileri saglik raporu almaya sevk eden idarecilerin bu islemlerinin önlenmesi” gibi telakki edilme ihtimali ortaya çikmaktadir.

Genelgenin amacinin, devamsizlik süresini uzatacak gerçek disi beyanlarla saglik kurulu raporu alma girisimlerinin olumsuz sonuçlari konusunda ögrencilerin ve velilerinin bilgilendirilmesi konusunda rehberlik hizmetlerinin sunumu oldugu bizce açik sarih olmakla birlikte yukarida alintilanan ifadeyle birlikte yanlis anlasilmaya ve yanlis uygulanmaya son derece müsait bir hal almaktadir.

Hiçbir okul yöneticisinin, ögrencilerin saglik raporu alarak devamsizlik yapmalarina göz yummayacagi, buna tesvik etmeyecegi ve bu yönde bir istek ve iradesinin bulunmadigi bilinmesine ragmen okul yöneticilerini töhmet altinda birakacak türden ifadeleri kapsayan genelgenin valiliklere gönderilmesini anlamak mümkün degildir.

Bu genelge de, tipki 20.07.2011 tarihli 2011/40 sayili “Ögrenci Kayit ve Kabullerinde ve Diploma Karsiligi Bagis Alinmamasi” konulu genelge gibi yanlis anlasilarak, okul yöneticileri hakkinda hatali uygulamalara yol açacak mahiyettedir. Hatirlanacagi üzere, söz konusu genelge sonrasinda da okul yöneticilerinin haberi dahi olmaksizin kayit dönemi haricinde okul-aile birliginin banka hesabina dogrudan yatirilan bagislar için dahi okul yöneticileri hakkinda sorusturma baslatilmis, disiplin cezalari verilmisti.

Milli Egitim Bakanligi’na bir yazi göndererek, genelgenin, yanlis yorumlara ve hatali uygulamalara sebep olmamasini teminen düzeltilmesini veya bu yönde açiklayici bir genel yazi yazilmasiyla okul yöneticilerinin yeni sorusturmalara maruz kalmalarina neden olacak genel yazilar ve genelgeler yayimlamaktan kaçinilmasini istedik.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen