Haber
2013-11-08 06:43:50
Devlet, Değerleri Öne Çıkaran Politikaları Belirlemekle Görevlidir

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, son günlerde yaşanan öğrenci evleriyle ilgili tartışmaya ilişkin, “AK Parti buna karşıyım diyebilir ama devlet, değerleri öne çıkaran yapılanmaları, politikaları belirlemekle görevlidir” dedi.

Memur-Sen Karaman İl Temsilciliği tarafından Yunus Emre Konferans Salonu’nda düzenlenen “Medeniyet Davamız ve Demokrasi Mücadelemiz” konulu konferansta konuşan Gündoğdu, öğrenci evleriyle ilgili tartışmaya değinerek, şunları söyledi: “Başbakan bir çağrı yapıyor, Başbakana kızanlar da bu çağrının tam karşısında yer alıyor. Ben sağlıklı bir ortamda konuşulduğu kanaatinde değilim. Bana göre burada başka bir şey var. CHP’linin de ya da başka bir partilinin de üniversiteye gönderdiği kızlarının, erken çocuklarının, kız-erkek karışık evlerde kalmasını, en azından yüzde 99’u, istemeyeceğine göre burada başka bir şey var. Gençlikle ilgili yapılacakları siyasi ya da politik malzeme yapmadan masaya yatırmak gerekir. Başbakanın bunu söylemesi doğru mu? Başbakan, AK Parti Genel Başkanı kimliğiyle kız ve erkeklerin aynı evde kalmaması gerektiğini söyleyebilir, savunabilir, bu onun en doğal hakkıdır. Amerika’da Cumhuriyetçiler ve Demokratlar; biri kürtajı savunuyor, biri karşı çıkıyor. Parti olarak bunu söyleyebilir. AK Parti ‘buna karşıyım’ diyebilir. Ama devlet, vatandaşlarını fişleme ve özel hayatlarına karışma hakkına sahip değildir. Devlet, sosyal politikalarıyla, değerleri öne çıkaracak politikalarıyla gençlerimizi gayrimeşru ve ahlak dışı bir hayat yaşamaktan uzak tutmak için çalışmalar yapmalıdır. Sanırım bu konu üzerinde daha fazla konuşmamız gerekiyor.”



 

12 Eylül referandumunun, devletin milletinden, milletin devletine geçişin miladı olduğunu ifade eden Gündoğdu, Mısır’daki Adeviyye Meydanı’ndaki gençlerin haykırışının da dünyaya yeni demokrasi tanımını haykırmanın ve vicdanı olan herkesin bir araya gelmesinin yeni sembolü ve miladı olduğunu söyledi.

Bugün Suriye’den yükselen çığlığın, vicdanı olan herkesi yaraladığını belirten Gündoğdu, “Yardım kampanyasını başlatan ilk örgüt olarak Allah’a hamd ediyorum. Kadınlar Komisyonumuzun başlattığı ‘Bir Mama, Bir Bez’  kampanyası ile onlarca tırı doldurup gönderdik. Buna rağmen orada kardeşlerimiz çok büyük acılar çekiyorlar. Yiyecek bir şey kalmadığı için, Kurban Bayramı’nda oradaki alimler, ‘kedi, köpek eti yiyebilirsiniz’ fetvası verdiler. Bu manzara karşısında bile Batılıların vicdanı sızlamıyor, orada yaşananları görmezden geliyorlar. Suriyeli bir bacımız, ‘Ey Batı! Hiç değilse bize, hayvanlara verdiğiniz kadar değer verin ve bizi bu zulümlerden kurtarın’ diyor ama Batı’nın sesi çıkmıyor. Onun için medeniyet değerlerimize bağlı kalarak, inancı ne olursa olsun, ümmet bilinci ve insanlık bilinciyle her mazluma sahip çıkmamız; onlara karşı birleşmemiz lazım, ortak bir karşı koyuş sergilememiz lazım” şeklinde konuştu.

Programın sonunda, Karaman Valisi Murat Koca, Gündoğdu’ya günün anısına bir ebru tablosu hediye etti.

Programa, Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Karaman Şube Başkanı Yunus Özdemir, Memur-Sen’e bağlı sendikaların yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Vali Murat Koca’ya Ziyaret

Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Karaman Şube Başkanı Yunus Özdemir, Memur-Sen’e bağlı sendikaların şube başkanları ile birlikte Vali Murat Koca’ya nezaket ziyaretinde bulunarak, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Vali Murat Koca ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Gündoğdu’ya çalışmalarında başarılar diledi. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen