Haber
2012-09-07 07:31:47
Devlet Memurlarinin Yer Degistirme Suretiyle Atanmalarina Iliskin Yönetmelikte Degisiklik Ne Anlama Geliyor

07.09.2012 tarihli ve 28404 sayili Resmî Gazete’de yayimlanan Devlet Memurlarinin Yer Degistirme Suretiyle Atanmalarina Iliskin Yönetmelikte Degisiklik Yapilmasina Dair Yönetmelik ile adi geçen yönetmeligin ek 1. maddesi yürürlükten kaldirilmistir.

Yürürlükten kaldirilan ek 1. madde, il ve ilçe müdürleri, milli egitim müdürü, sube müdürü ve diger müdür unvanlarina, bunlarla ayni düzeydeki unvanlara ve bu sayilan unvanlarin yardimciliklarina atanacak olanlarin ilk görev yerlerinin, atanacaklari kurum veya kurulusun hizmet birimi olmasi halinde Yönetmelige ekli (1) sayili cetvelde yer alan 5 ve 6. hizmet bölgeleri olacagini düzenlemekteydi. Yine diger hizmet bölgelerine atanabilmek için 5 ve 6. hizmet bölgelerinde en az iki yil çalismis olmak sarti aranmakta ve bu kisiler bu dönem zarfinda özür durumuna bagli olarak yer degistirme talebinde bulunamamaktaydi.

Söz konusu ek 1. maddenin yürürlükten kaldirilmasiyla; il ve ilçe milli egitim müdürü, sube müdürü ve müdür unvanli diger kadrolara ve bunlarin yardimciliklarina yapilacak atamalarda ilk görev yerleri, Devlet Memurlarinin Yer Degistirme Suretiyle Atanmalarina Iliskin Yönetmelik eki (1) sayili Cetvelde sayilan 5 ve 6. hizmet bölgelerinden baska bir hizmet bölgesi de olabilecek ve bu kisiler, 5 ve 6. hizmet bölgelerinde en az iki yil çalismis olma sarti aranmaksizin es durumu ve saglik durumu özürlerine bagli olarak yer degistirme talebinde bulunabileceklerdir.

Yine bu düzenleme sayesinde meslekte diger hizmet bölgelerinde görev yapanlar kadar bilgi birikimi ve tecrübesi olmayan müdür ve sair yöneticilerin, çogunlukla istihdamda güçlük çekilen illerden olusan 5 ve 6. hizmet bölgelerinde görevlendirilmesi suretiyle açiga çikan, bu bölgelerdeki hizmetin kalitesinde ve sorunlara çözüm gelistirilmesi noktalarinda diger hizmet bölgelerine nazaran ortaya çikan esitsizligin giderilmesi için bir adim atilmis olmaktadir. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen