Haber
2016-01-27 07:00:23
Devlet Personel Başkanı Kumbuzoğlu'dan ziyaret

 

Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ı ziyaret etti.

Ziyarette, 3. Dönem Toplu sözleşmelerinde 2016 yılı içerisinde gerçekleştirilmesi öngörülen hükümler ile 2016 Ocak ayı sonuna kadar gerçekleştirilmesi gereken hükümler hakkında istişare yapılırken, bugüne kadar KPDK'da gündeme getirilen ve üzerinde değerlendirme yapılan konular hakkında da görüş alışverişinde bulunuldu.

Gelişen yeni durumlar, ekonomik parametrelerde ki değişimler ve görülür halen gelen sorunlar neticesinde oluşan kamu görevlilerine yönelik talepler hakkında da bilgi alışverişinde bulunulan görüşmede; Yalçın, 3. Dönem Toplu Sözleşmelerine bağlı olarak; bazı işçilerin kamu görevlisi ve geçici personelin sözleşmeli personel statüsüne geçirilmesi, 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (C) fıkrası kapsamında tam zamanlı çalışan geçici personelin sözleşmeli personel pozisyonlarına geçirilmeleri, refakat izninin kullanılmasına yönelik sorunların giderilmesi, kadro dereceleri, sivil memurların hukuki durumları ile işçilikte geçen sürelere ilişkin konularda yapılması gereken çalışmaların ivedi sonuçlandırılması gerektiğini ifade etti.
 



 

KİT'lerde görev yapan sözleşmeli personelin temel ücretleri, DHM personeline havacılık tazminatı gibi konularında Toplu Sözleşme kapsamında çalışma yapılmasına karar verilen konular olduğunu vurgulayan Yalçın, gerekli adımların atılması gerektiğini söyledi.

Görüşmede 28 Şubat mağdurlarının kamuya dönük olarak mağduriyetlerini de gündeme getiren Yalçın, "İstifa eden, cezaen görevlerine son verilen 28 şubat mağdurlarına yönelik göreve iade ve açıkta geçen sürelerine ilişkin kamu maliyesinin ödeme yapmasına rağmen aynı dönemde göreve başlamasına engel olunan ya da başörtüsü başta olmak üzere dini hassasiyetiyle göreve başlama imkanı olmayanların devlet memurluğuna alınması, daha sonra devlet memurluğuna başlayanların arada açıkta geçen sürelerinin kazanılmış hak aylığında ve emekli aylığında değerlendirilmesine yönelik bir düzenleme yapılmamış bu yönüyle 28 Şubat mağdurlarının kamuya dönük olarak mağduriyetleri giderilmemiştir. Bu çerçevede mağduriyetlerin giderilmesine yönelik ivedi olarak çalışma yapılmalıdır" dedi.

Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu ise, DHM personeline havacılık tazminatı ve KİT'lerde görev yapan sözleşmeli personele temel ücretleri verilmesi konusunda çalışmaların tamamlanarak, bakanlara gönderildiğini vurguladı. Kumbuzoğlu, 4/C’lilerle ilgili çalışmaların ise DPB’de tamamlanarak, siyasi partilere gönderildiğini ve TBMM’de çalışmaların devam ettiğini söyledi. 

Toplantıda Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen de hazır bulundu.

 

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen