Haber
2009-06-06 07:19:19
Devlette Devamlilik Esastir

Eski Bakan Doç. Dr. Hüseyin Çelik’in sözlesmeli ögretmenlerin kadroya alinacagi yönündeki açiklamasiyla olusan beklentinin karsilanmasi amaciyla Milli Egitim Bakanligi’na bir yazi gönderdik. Yazimizda, açiklamanin devaminin getirilerek, sözlesmeli ögretmenlerin kadroya geçirilmesi için bir düzenlemeye gidilmesini talep ettik.

 

657 Sayili Devlet Memurlari Kanunu’nun 4’üncü maddesinin (b) bendinde yapilan degisiklige dayanilarak, simdiye kadar 50 bin civarinda sözlesmeli ögretmen atamasi yapilmistir.

 

Sözlesmeli ögretmenlikte, basta özlük haklari olmak üzere sosyal, ekonomik ve mesleki haklarla ilgili birçok eksiklik bulunmaktadir. Bu eksikliklerle birlikte hayata geçirilen uygulamayla sözlesmeli ögretmenler birçok sorun ve belirsizliklerle karsi karsiya birakilmistir. Aidiyet duygusunun en fazla hissedildigi bir meslek olan ögretmenlikte sözlesmelilik olmamalidir. Yasanan sorun ve belirsizliklerin köklü bir çözüme kavusturulabilmesi için sözlesmeli ögretmenlerin kadroya geçirilmesi gerekmektedir.

 

Milli Egitim eski Bakani Doç. Dr. Hüseyin Çelik, belli bir plan dahilinde sözlesmeli ögretmenlerin kadroya geçirilecegini açiklamisti. Bu açiklama, sözlesmeli ögretmenlerde ciddi bir beklenti olusturmus, ancak bunun üzerinden 6 ay gibi bir süre geçmesine ragmen hala herhangi bir çalisma yapilmamistir. Bu da, sözlesmeli ögretmenlerimizi hayal kirikligina ugratmistir. Oysa devletin isleyisinde devamlilik esastir.

 

Milli Egitim Bakanligi’nin sözlesmeli ögretmenlerin kadroya geçirilmesi yönünde bir düzenleme yapmasi, beklenti içerisine sokulan ögretmenler ve egitim camiasi açisindan artik bir zorunluluk haline gelmistir.

 

 Ilgili Yazimiz

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen