Haber
2011-04-23 07:23:10
Devrim Niteliginde Kazanimlar Elde Ettik

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, ortaya koyduklari performansin, 2010 yilini kamu görevlileri için kazanim yili haline getirdigini, bu süreçte devrim niteliginde kazanimlar elde ettiklerini söyledi.

 

Teskilat çalismasi kapsaminda Izmir’de bulunan Ahmet Gündogdu, Izmir Subemiz tarafindan Hasan Saglam Ögretmenevi’nde düzenlenen programda, Memur-Sen ve bagli sendikalarin temsilci ve üyeleriyle bir araya geldi.

 

Burada konusan Gündogdu, Memur-Sen’in bagimsiz bir sendika oldugunun altini çizerek, “Bagimsiziz ama emekten, ekmekten, adaletten, özgürlüklerden ve demokrasiden yana da tarafiz. Memur-Sen, bu milletin degerleri dogrultusunda sendikacilik yapiyor ve bu milletin, Memur-Sen’in bu sesine ihtiyaci var. Her platformda gür sesleri oldugumuz, Filistin’in, Pakistan’in, Dogu Türkistan’in bu sese ihtiyaci var. Bu sesin gür çikmasi ve hiç susmamasi için ter akitmak gerekir. Ter akitmak zorundayiz” dedi.

 

Toplu görüsmelerde Memur-Sen’in kamu çalisanlari için elde ettigi kazanimlara da deginen Gündogdu, toplu görüsmelerin finalini, imza altina aldiklari 9 yilin en iyi mutabakatiyla yaparak, toplu sözlesmenin kapisini açtiklarini kaydetti.

 

Memur-Sen’in büyük islere imza attigini, buna en büyük örneklerden birinin de, kamu çalisanlarina toplu sözlesme hakkinin anayasa degisikligi paketinde yer almasinin oldugunu dile getirdi. Bu noktaya kolay gelinmedigini belirten Gündogdu, diger iki konfederasyonun sorumluluktan kaçarak katilmadigi Abant Çalistayi’na Memur-Sen’in tek basina katildigina dikkat çekerek, “Önce çalistay yapilmasi için verilen kararin altina imza attilar, sonra da katilmaktan vazgeçtiler. Memur-Sen, büyük bir özveri ile çalisti ve çalistaya katilarak, kamu çalisanlarinin özlük haklari ve is güvencesini tartismaya açmadan toplu sözlesme hakki verilmesi yönünde görüs çikmasini sagladi” seklinde konustu.

 

Gündogdu, Anayasa degisikligi paketiyle birlikte toplu sözlesme, memura uyarma ve kinama cezasinin kaldirilmasi, emeklinin toplu sözlesme hakkindan yararlanmasi, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararlarinin kesin olmasi gibi haklarin eldi edildigini ifade etti.

 

“Memur-Sen’in ortaya koydugu performans, 2010 yilini kamu görevlileri için kazanim yili haline getirmistir” diyen Ahmet Gündogdu, sözlerini söyle sürdürdü:

“Uluslararasi Demokrasi Kongresi ile baslayan kazanim sürecimiz, Demokratik ve Sendikal Haklar Çalistay’i ile Abant’ta devam etti. Bu sürecin sonunda, kamuoyu gündeminde yer alan Anayasa Degisikligi Paketi’nde kamu görevlilerinin toplu sözlesme hakkinin yer almasini sagladik. Bütün bu gelismelerin sonunda, ‘2010 yilinda fiili toplu sözlesme imzalamak istiyoruz’ kararliligiyla toplu görüsme masasina oturduk. Bu kararlilikla yürütülen mücadeleyle, son toplu görüsme masasinda fiili toplu sözlesmeyi imzaladik.”

 

Emirle Gelen Dayakla Gider

Her dönem toplu görüsme masasini terk eden KESK’e, “Geçmis dönemlerde üç sendika ile masaya otururum, oturmam polemigi yapiyordu, simdi ise kültür sanat hizmet kolundaki en az üyeli sendikasi ile oturmam diyor. Adama sormuslar: Adin ne? Mülayim. Sert olsan ne yazar!... Sen otursan ne yazar, oturmasan ne yazar” seklinde tepki gösteren Gündogdu, Kamu-Sen’i de sert bir dille elestirdi. 

 

Gündogdu, “Memur-Sen, kamu çalisanlarinin hak ve taleplerinin mücadelesini verirken, süreci adeta sabote edercesine tavir sergileyecek, imzalarsan referandumda hükümetin elini güçlendirirsin diyen büyüklerinin talimati dogrultusunda mutabakat metnini imzalamayacaksin, sonra da kalkip Memur-Sen’in tek basina kamu çalisanlari için elde ettigi kazanimlari, düzenledigin sahte belge, afis ve brosürlerle kendinin sagladigi kazanimlarmis gibi göstereceksin. Bir de kamu çalisanlarinin buna inanmasini bekleyeceksin. Degerli arkadaslar tek bir gerçek var ki, o da emirle gelen, dayakla gider. Yazik ki, emirle gelip dayakla gidenlerden oldular. Iste Memur-Sen’in büyüklügü ve farki burada, Memur-Sen baskanlari delege ve üyelerin disinda kimsenin emriyle gelmez, kimseden emir de almaz” diye konustu.

 

‘Toplu Sözlesme’nin Mimari Memur-Sen’dir

2010 yili toplu görüsmelerinde de KESK’in masadan kaçtigini, Kamu-Sen’in ise mutabakat metninin altina imza koymaktan çekindigini anlatan Ahmet Gündogdu,, hükümetle memurlar adina fiili toplu sözlesme yaptiklarini vurgulayarak, 2011 yilinda yapilacak toplu sözlesmenin mimarinin Memur-Sen oldugunun altini çizdi.

 

Kadro Sözünün Takipçisi Olacagiz

Devrim niteliginde kazanimlar elde ederek, son toplu görüsmeye final niteligi kazandiran ve damgasini vuran Memur-Sen’in, 4. Olagan Genel Kurul’un daha ilk gününde yeni kazanimlar elde etme startini da verdigini kaydeden Gündogdu, Genel Kurul’da, Basbakan Erdogan’dan, “sözlesmeli personele kadro” talebinde bulunduklarini hatirlatarak, “Talebi ifade ettigimiz kürsüden, sözlesmeli personel arkadaslarimiz için kadro sözünü aldik. Böylece, 270 bin sözlesmeli personel için verdigimiz mücadeleyle kadro yolunu açtik. Kadro sözünün takipçisi olacagiz. Ilk toplu sözlesmeye, sözlesmeli personel kâbusunu sona erdirmis bir sekilde oturacagiz” ifadelerini kullandi.

 

4/C Kapsamindaki Personelin Yüzünü Güldürdük

Gündogdu, Devlet Bakani Hayati Yazici’nin, kongre sonrasinda Memur-Sen’e yaptigi tebrik ziyaretinde, Basbakan’a ilettikleri ve israrla takip ettikleri 4/C kapsamindaki personele aile (es ve çocuk) yardimi ödenmesinin saglanmasi konusundaki müjdeyi verdigini dile getirerek, sunlari söyledi:

“Sayin Bakan, tebrik ziyaretinde, girisimlerimizin sonuç verdigi müjdesini iletti. Böylece, 4/C statüsündeki arkadaslarimiza yeni bir kazanim üretmenin mutlulugunu yasadik. Bu kazanimla, 4/C kapsamindaki personele aile (es ve çocuk) yardimi ödenmesini saglayacak Bakanlar Kurulu karari yakin bir tarihte yürürlüge girecek. Bu kazanimla açtigimiz damari kullanarak, 4/C statüsünde istihdam edilenlerin, önce 12 ay süreyle istihdam edilmesini, sonra da kadroya geçirilmesi mücadelesini daha kararli bir sekilde verecegiz.”

 

Bölgesinde Lider Dünyada Söz Sahibi Bir Türkiye Idealine Sahibiz

“4. Olagan Genel Kurul dönemine dört önemli kazanimla start verdik. Toplu sözlesmeyle, kazanimlarin hem sayisini hem de kapsamini artiracagiz” diyen Ahmet Gündogdu, sözlerini söyle tamamladi:

“Kamu görevlilerinin ve milletimizin sözcüsü Memur-Sen Konfederasyonu olarak, daha mutlu, daha huzurlu ve daha özgür insanlarin yasadigi, bölgesinde lider ve dünyada söz sahibi bir Türkiye idealine sahibiz. Bu ideali gerçege dönüstürmek için, öncelikle ve mutlaka yeni bir Anayasa yazmaliyiz. 12 Eylül referandumuyla baslayan ileri demokrasi yolculugumuzu, yeni Anayasayla tamamlamaliyiz. Yeni Anayasa’da, kamu görevlilerine grev hakki vererek sendikal haklardaki eksikligi gidermeli, siyaset hakki vererek demokrasimize kalite kazandirmaliyiz.”

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen