Haber
2011-06-23 07:23:46
Disiplin Cezasi Verilmeden Sorusturmaya Dayali Olarak Yapilan Görev Yeri Degisikligini Mahkeme Iptal Etti

Bingöl Genç Yatili Ilkögretim Bölge Okulu’nda matematik ögretmeni olarak görev yapan üyemizin Bingöl Karliova Hacilar Ilkögretim Okulu’ na hizmet geregi sorusturma nedeniyle naklen atanmasina iliskin Bingöl Valiligi Il Milli Egitim Müdürlügü’nün 17.03.2010 tarih ve 3774 sayili isleminin iptali için açmis oldugumuz davada Mahkeme, dava konusu atama islemini iptal etti.

 

Elazig 2. Idare Mahkemesi 2010/508 Esas ve 2011/337 Karar sayili kararinda: “…Dava konusu atama islemine dayanak teskil eden disiplin sorusturmasi sonucunda, olayda davacinin kusurunun bulunmadigi tespiti ile disiplin cezasi verilmemekle, davacinin olayin meydana gelmesinde bir kusurunun bulunmadigi ve üzerine atili suçu islemediginin sabit oldugu diger yandan haklarinda sorusturma yapilan diger kisilerin disiplin cezasi ile cezalandirildiklari ve idari yönden il içinde baska bir okula atamalarinin teklif edildigi görülmektedir. “ denildi.

 

Kararda ayrica, dava konusu atama islemine dayanak gösterilen disiplin sorusturmasi sonucunda davacinin üzerine atili fiilleri islemediginin sabit olmasi ve olaya karisan diger kisilerin baska bir okula atanmalarinin uygun görülmesi karsisinda, davacinin bulundugu okuldan baska yere atanmasini hakli kilacak baskaca somut bir gerekçe bulunmamasi nedeniyle tesis edilen dava konusu islemde hukuka uyarlilik bulunmadigi ifade edildi.

 

 Mahkeme Kararini görmek için tiklayiniz

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen