Haber
2012-11-19 06:33:24
Doğuştan Gelen Haklar Yasaklanamaz

Genel Sekreterimiz Ahmet Özer, başörtülü kadınların önündeki bütün engellerin kaldırılması gerektiğini söyledi. Özer, “Doğuştan gelen haklar yasaklanamaz” dedi.

Ahmet Özer, Kars, Iğdır ve Ağrı şubelerimizin il divan toplantılarına katıldı. Konuşmasına, Gazze’ye bomba yağdıran İsrail’i lanetleyerek başlayan Özer, “Yıllardır Ortadoğu’da huzur ve refahı, insanlığı bombalayan İsrail’e gereken cevap verilmelidir” şeklinde konuştu.

Özer, sözlerini şöyle sürdürdü: “En temel hak olan yaşama hakkını hiçe sayan, masum Filistin halkının can güvenliğini tehdit eden, uluslararası hukuku görmezden gelen katil devlet İsrail’i lanetliyor; sivil toplum kuruluşlarını, BM’yi ve Türkiye’yi bu küstahlığa sessiz kalmamaya, tepki vermeye davet ediyoruz.”

 

Ötekileştirmeyen Bir Anlayışa Sahibiz

Kimseyi değerlerinden, inancından, renginden, kültüründen dolayı ötekileştirmeyen bir anlayışa sahip olduklarını ifade eden Özer, insanları farklıklarıyla birlikte kucakladıklarını kaydetti. Özelde eğitim çalışanlarını genelde ise bütün insanlığı ilgilendiren konuların ilgi alanlarına girdiğini belirten Özer, sadece Ankara’ya mahkûm edilen sendikacılık anlayışının kendilerinden uzak olduğunu, Türkiye’nin yanı sıra yurtdışında da faaliyetlerde bulunduklarını söyleyerek, “Bizler, insanlık değerlerini merkeze alan bir anlayışla faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Nerede bir mağduriyet, hak gaspı ya da bir trajedi varsa, Eğitim-Bir-Sen oradadır, orada olmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Son yıllarda sosyal sendikacılık alanında da önemli çalışmalar yaptıklarını dile getiren Özer, “Üyelerimizin özlük hakları kadar insanlık sorunları da bizim ilgi alanımızdadır. Bizler kendimizi sadece bulunduğumuz yerle sınırlayacak anlayışa sahip olanlardan değiliz. Depremin vurduğu Van, selin yıktığı Samsun, dünyanın seyirci kaldığı Arakan, Filistin, Pakistan, Bosna ve Somali’de olduğu gibi insanlık trajedilerine sessiz kalmadık” diye konuştu.

 

Başörtüsünün Önündeki Bütün Engeller Kaldırılmalıdır

Doğrudan başörtüsünü yasaklayan bir hüküm bulunmamasına rağmen, kamuda başörtüsü yasağının devam ettiğini vurgulayan Ahmet Özer, kamuda başörtüsü yasağının sona erdirilmesi, Meclis’te başörtülü milletvekili bulunması gerektiğini ifade ederek, “Başörtüsü doğuştan gelen bir haktır. Bunun yasaklanması, insan haklarına aykırıdır” dedi.

Konuşmasında, eğitim çalışanlarının yaşadığı sıkıntılara da değinen Özer, şunları söyledi: “Öğretmenler ekonomik ve mesleki itibar kaybına uğramış durumdadır. Öğretmenler, yaşam kalitesine etki edecek mali iyileştirmeler beklerken, ‘eşit işe eşit ücret’ düzenlemesinde farklı kurumlarda aynı unvanlarda çalışanların maaşlarında ek ödeme ile düzenleme yapılmış ve maaşları tavanda eşitlenmiştir. Öğretmen ve öğretim elemanları, başka kurumlarda muadili olmadığı gerekçesiyle ek ödemede kapsam dışı bırakılmış ve maaş skalasında neredeyse en az ücret alan çalışan konumuna düşürülmüştür.”

 

Siyasiler Anlamak Yerine Yargılamayı Tercih Etmiştir

Öğretmenlerin durumunu anlaması gereken siyasi iradenin anlamak yerine yargılamayı tercih ettiğini ifade eden Özer, “Bakan dâhil siyasilerin öğretmenlerle ilgili söylemleri öğretmenlere yapılan haksızlığın boyutunu daha da artırmıştır. Anlaşmazlıkla sonuçlanan toplu sözleşme sonrası genel yetkili sendika olarak yaptığımız 23. Başkanlar Kurulu toplantısında, ‘Öğretmenlik mesleğinin ekonomik ve mesleki itibarını hedef alan yaklaşımlar bertaraf edilmediği sürece Öğretmenler Günü etkinlikleri yapılmamalı ve hiç kimse kutlama mesajı yayınlamamalıdır’ kararı almıştık. Aradan geçen zaman zarfında herhangi bir iyileştirme yapılmadığı için, ortada kutlanacak bir şey olmadığını düşünüyor, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlamayacağımızı kamuoyuyla paylaşıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Eğitim Çalışanlarına Karşı Şeffaf Davranılmalıdır

Kamu İşveren Heyeti tarafından mali gerekçelerle giderilmeyen ek ödeme mağduriyeti yerine kariyer basamaklarının ikame edilmeye çalışıldığını gördüklerini anlatan Özer, kariyer basamakları ile ek ödemenin birbirine karıştırılmaması gerektiğini, kariyer basamaklarının şartları tutan öğretmenleri kapsadığını, ek ödemenin ise bütün öğretmen ve öğretim elemanlarını ilgilendirdiğini dile getirdi. Bakanlığı, eğitim çalışanlarına karşı şeffaf davranmaya çağıran Özer, eğitim çalışanlarının içine sindiremeyeceği düzenlemelere tepkilerinin sert olacağını vurguladı.

Özer, memurun iş güvencesini tartışmaya açmaya çalışanları da uyararak, kamuda çalışan 4/B sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesini sağlamış bir sendika olarak, keyfiliğe kapı aralayacak uygulamalara müsaade etmeyeceklerini sözlerine ekledi.

Özer, Kars Şube Başkanımız Mahmut Kaan Ilgar, Iğdır Şube Başkanımız Malik Akşit ve Ağrı Şube Başkanımız Süleyman Gümüşer’in de birer konuşma yaptığı toplantılarda katılımcıların sorularını da cevapladı.

Bu arada, Ağrı Şube Başkanımız Süleyman Gümüşer, Ahmet Özer’e, Ağrı’yı sembolize eden resimlerin işlendiği bir kilim hediye etti. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen