Haber
2012-05-30 07:30:57
Dört Dörtlük Yalanin Belgesi

Ilk defa yapilan toplu sözlesme görüsmeleri sürecinde kamu çalisanlarinin hak ve menfaatlerini gözeterek, onlar adina daha iyi kazanimlar elde etmek için mücadele verirken, Türk Egitim-Sen, hükümeti köseye sikistiracak söylem ve eylemler yerine enerjisini Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen üzerinden kirli bir propaganda yürüterek harcamistir.

Bu süreçte her türlü yalan ve manipülasyona basvuran malum sendika, son olarak Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nda yapilan oylama sonucunda Memur-Sen temsilcisi akademisyen Doç. Dr. Aydin Basbug’un lehte oy vermesiyle 2012 yilinda memura 4+4, ikinci yil için ise 3+3 oraninda zam yapilmasi karari alindigi yalanini yaymaya baslamistir.

Oysa diger konfederasyonlarla birlikte Memur-Sen temsilcileri ve Memur-Sen tarafindan hakem kuruluna aday gösterilen akademisyen üye de karara karsi muhalefet serhi düsmüstür. Ama Kamu-Sen, kirli bilgi üreterek, Memur-Sen’in 7’ye karsi 4 oyla karari imzalandigini kamuoyuna duyurmustur. Ancak, yalancinin mumu gece saat 01.58’de sönmüstür. Egitim-Bir-Sen olarak, ‘Ek ödeme yoksa, imza da yok’ diyerek mutabakat metnini imzalamadik.

Sendikacilik anlayislarini ve stratejilerini yalan, kiskirtma ve çarpitma üzerine bina eden Türk Egitim-Sen, toplu sözlesme görüsmeleri sürecinde de ayni ilkelerini(!) tatbik etmistir. Dertlerinin, egitim çalisanlarinin sorunlarina çözüm bulmak olmadigi, bu süreçte Kamu Isveren Heyeti’ne yöneltmeleri gereken tepkiyi Memur-Sen’i ve Egitim-Bir-Sen’i zor durumda birakacak yalan ve çarpitma içerikli bir strateji yürütmeleriyle çok net olarak ortaya çikmistir.

Memur-Sen’in ve Egitim-Bir-Sen’in genel yetkili sendika olmasini içine sindiremeyen bu sendika görünümlü olusum, memurlarin çikarlarini gözetmek yerine, gerçek disi bilgileri üyelerine mesaj atarak, alanda bilgi kirliligi olusturma gayreti içerisine girmistir. Malum sendikanin üyeleri bu duruma tepki göstermedigi sürece yalana ortak olmus olacaktir.

Fazla söze gerek yok.

Iste yalanin belgesi… 



Belgeyi PDF olarak Görüntülemek Için Tiklayin

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen