Haber
2009-11-24 05:50:53
Dört Farkli Konuda Dava Açtik!

Egitim çalisanlarinin aleyhine olan düzenleme ve degisik- likleri yargiya tasidik. Okul öncesi egitim kurumlarinda 50 dakikalik çalisma saati süresi, sözlesmeli ögretmenlere öde- nen ögretim yilina hazirlik ödeneginden yapilan SGK primi kesintisi, Saglik Meslek Lisesi Ögrencilerinin Mesleki Egitim Uygulamalarina Iliskin Yöner- ge’nin hukuka aykiri maddeleri ile Yetistirme Kurslari Yönergesindeki ögretmenlerin ek ders ücretlerinin düsürülmesine iliskin degisikligin hukuka aykiri oldugu gerekçesiyle dört farkli konuda Danistay’da dava açtik.

 

Okul Öncesi Egitim Kurumlarinda 50 Dakikalik Çalisma Saati Süresinin Iptalini Istedik

Okul Öncesi Egitim Kurumlari Yönetmeligi’nin 4. maddesinin (m) bendinde yer alan, (Degisik: 20.2.2006/26086 RG) Çalisma Saati Süresi: Okul öncesi egitim kurumlarinda görevli ögretmenlerin günlük çalisma saatleri ile aylik ve ek ders ücretlerinin hesaplanmasina esas olan 50 dakikalik süreyiifadesi ile 8. maddesinin 3. fikrasinda yer alan, (Degisik üçüncü fikra: 27.10.2007/26683 RG) Okul öncesi egitim kurumlarinda çocuklar için düzenlenen egitim etkinliklerinin araliksiz olmasi esastir. Bir çalisma saati süresi 50 dakikadir” ifadesinin iptali için yürütmenin durdurulmasi talebiyle Danistay’da dava açtik.

 

Sözlesmeli Ögretmenlere Ödenen Ögretim Yilina Hazirlik Ödeneginden Yapilan SGK Primi Kesintisinin Iptalini Istedik

657 Sayili Kanun’un Ek 32. maddesine göre sözlesmeli ögretmenlerin ögretim yilina hazirlik ödeneginden yapilan SGK primi kesintisinin iptali ve kesilen primlerin iadesi için yürütmenin durdurulmasi talebiyle Danistay’da dava açtik.

 

Saglik Meslek Lisesi Ögrencilerinin Mesleki Egitim Uygulamalarina Iliskin Yönerge’nin Hukuka Aykiri Maddelerinin Iptalini Istedik

Milli Egitim Bakanligi tarafindan yayimlanmis olan 12.10.2009 tarih ve 174 sayili Saglik Meslek Lisesi Ögrencilerinin Mesleki Egitim Uygulamalarina Iliskin Yönerge’nin 7. maddesinin 1. fikrasinin (a) bendi ile 8. maddesinin 1. fikrasinin (ö) bendinin, Saglik Meslek Lisesi’ndeki egitim çalisanlarini magdur edeceginden, iptali için yürütmenin durdurulmasi talebiyle Danistay’da dava açtik.

 

Yetistirme Kurslari Yönergesi’nde Hukuka Aykiri Düzenlemenin Iptalini Istedik

Kasim 2009 tarih ve 2626 sayili Tebligler Dergisi’nde yayimlanan Milli Egitim Bakanligi (Ortaögretim Genel Müdürlügü) tarafindan düzenlenen 12/10/2009 tarih ve 8856 sayili Milli Egitim Bakanligi Ögrencileri Yetistirme Kurslari Yönergesinde Degisiklik Yapilmasina Iliskin Yönerge’nin 2. ve 9. maddeleriyle 12. maddesinin, “Ek Madde 1 ve Ek Madde 2 yürürlükten kaldirilmistir” cümlesinin hukuka aykiri olmasi ve egitim çalisanlarini magdur etmesi nedeniyle iptali için yürütmenin durdurulmasi talebiyle Danistay’da dava açtik.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen