Haber
2008-08-09 06:48:59
Düne Sessiz Kalanlarin Bugün Konusmasi Çifte Standarttir

Oturdugu koltugu hak etmeyenler, görevleri disinda her türlü isle istigal edenler, koltuklarini kaybedince huysuzluk çikarmaya basladilar. Bilim yerine siyaset yapan rektörler, halkin temsilcileriyle çatisma haline girdiler.

 

Akademik çalismalar yapacaklarina ‘Ordu Göreve’ pankartlariyla gündeme gelenlerin hak ve hakkaniyetten söz etmeleri kamuoyuna inandirici gelmemektedir.

 

Rektör seçimlerinde bulunduklari üniversitelerde yüksek oy aldiklari halde YÖK eski Baskani Erdogan Teziç tarafindan Çankaya’ya sunulan listelerde isimleri bulunmayan ve atanamayanlarin durumuna ses çikarmayanlar ve bulunduklari üniversitelerde sadece 1-2 oy aldiklari halde dönemin YÖK yönetimi tarafindan Cumhurbaskanligi’na teklif edilen bilim adamlari, Cumhurbaskani Ahmet Necdet Sezer tarafindan rektör olarak atandiginda, bu olup bitenlere hiç ses çikarmayanlar hafiza kaybina ugramis olmalilar ki; haktan, adaletten, demokrasiden, bilimden bahseder olmuslardir.

 

Düne sessiz kalanlarin, bugün ortaya çikip konusmalari bir çifte standarttan baska bir sey degildir. Dün YÖK’ün icraatlarina kulak tikayanlarin simdi elestiri oklarini bu kuruma yöneltmeleri samimiyetten uzak bir tavir olarak degerlendirilmektedir.  

 

Bazi yayin organlarinin, bugün rektör atamalarina yönelik kasitli yayinlarina da bir anlam veremiyoruz.

 

Egitim-Bir-Sen olarak, üniversitelerdeki Ergenekon izlerinin tamamen silinmesinden yanayiz. Üniversiteyi siyaset arenasina, ideolojik tavirlariyla okullari kislaya çevirenlerin ve yolsuzluga bulasanlarin seslerini yükseltmeleri, geride biraktiklarinin üstünü örtemeyecektir.

 

Siyasete bulasmak yerine bilimsel arastirmalara agirlik verilmesini, üniversitelerin özgür platformlara dönüstürülmesini, insanlarin sekilleriyle-görüntüleriyle degil, fikirleriyle ilgilenilmesini saglayacak ‘bilim yuvalarinin’ bir an önce Türkiye’nin gündemine yerlestirilmesini bekliyoruz.

 

Rektör atama tartismalarinin amacindan saptirilarak bir krize dönüstürülmesinin ülkeye bir faydasi olmayacaktir. Yeni rektörlerin mevcut tartismalarin disinda kalarak, özlenen bir üniversite için çaba göstermeleri ve buna yogunlasmalari hepimizin beklentisidir. Tüm bu çalismalarin, bundan önce oldugu gibi, takipçisi olacagimizin bilinmesini istiyor, atanan yeni rektörlere basarilar diliyoruz.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen