Haber
2016-08-04 08:27:43
Dünya, milletimizin destansı duruşunu izliyor

 

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, merminin, topun, tüfeğin halktan üstün olduğunu zannedenlerin, halkın gücünün tankın gücünden daha yüksek olduğunu fark ettiklerini belirterek, “Millete ayar vermeye çalışan ayarı bozuklara millet öyle bir ayar verdi ki, dünya bu destansı duruşu her taraftan izliyor” dedi. 
 


Artvin, Rize ve Trabzon’da milli irade nöbeti tutan vatandaşlara hitap eden Ali Yalçın, Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz’da gerçekleştirdiği kanlı darbe girişimine tepki göstererek, hain saldırılarla millet iradesinin alt edilmek istendiğini, milletin tarihte misli görülmemiş bir cesaret, feraset ve basiret örneği gösterdiğini söyledi.

Türkiye’nin çok zor bir dönemden geçtiğini ifade eden Yalçın, “Ülkemiz alçak uçuşlarla, alçakların alçakça saldırısıyla karşı karşıya kaldı. Milletimiz esaslı bir duruş göstererek, tankların önüne çıkarak, gövdesini siper ederek, cesaret örneği göstererek bu ülkenin işgalinin önüne aslanlar gibi durdu. Milli iradeye kast eden alçaklar, şimdi hesap verecek” şeklinde konuştu.
 


Millet tuzağın farkına vardı

Milletin Çanakkale’den, Sakarya’dan, Dumlupınar’dan, tarihten süzülerek yeniden kendine geldiğini vurgulayan Yalçın, şöyle devam etti: “Ülkemizde demokratik zemin bir türlü oturmadı. Cumhuriyetin 92. yılında, 65. hükûmet. Bu ülkenin toparlanamamasının, istikrarı bir türlü yakalayamamasının nedeni, 10 yılda bir askeri darbe yapılmasıdır. Bütün darbelerde aynı film tekrar tekrar izleniyor. Milletin sessizliğinden, tepkisizliğinden cesaret alanlar, Menderes’i, ülkenin seçilmiş başbakanını idam ettiği günü ders kitaplarında ‘demokrasi bayramı’ diye kutlattılar. Özal’ı zehirleyip, Erbakan’ı alaşağı edenler, Erdoğan’ın da hakkından geleceklerini zannettiler ama avuçlarının yaladılar. Çünkü Anadolu iradesine sahip çıktı. Anadolu insanı kanlı işgalcilere karşı galip geldi.”



Girişimin arkasında dış güçler var

Ülke olarak bir işgalin eşiğinden döndüklerini kaydeden Yalçın, “Bunu bir darbe girişimi olarak düşünemeyiz. Bu bir işgal girişimiydi, işgal hareketiydi. Milletimiz bu girişimi ferasetiyle, dik duruşuyla bertaraf etti. Bunun arkasında ABD, İsrail ve bu millete hazımsızlık yaşayan Batı ülkeleri var” ifadelerini kullandı.

Yalçın, 15 Temmuz akşamı jetler alçak uçuş yaptığında Tel Aviv’de insanların şenlik yapmasının, olayın arkasında kimin olduğunu belli ettiğini dile getirerek, “Bu kanlı kalkışma, Türkiye’yi işgal hareketiydi. Ülkenin, milletin başına kastedenin, milletin başını almaya giden teröristlerin, millet aklını aldı. Her şeyin üzerinde bir plan var, Allah’ın da planı var. Millet olaya el koydu ve işgalciler bozguna uğradı. Zannettiler ki, insanlar evlerinden çıkmayıp ekran başında izleyecekler. Bu ülkede çok şey değişti, artık eski Türkiye yok. Bu millet dayak yiye yiye, ensesinde boza pişirile pişirile olgunlaştı ve artık neyin ne olduğunu çok iyi biliyor” diye konuştu.
 


Hainler karşısında dik duranlara teşekkür

Millet iradesinin yanında yer alan herkese teşekkür eden Ali Yalçın, şunları söyledi: “Bundan öncekiler şapkalarını alıp kaçmıştı ama bugün ana muhalefet partisinden MHP’ye ve Meclis’teki siyasilere kadar herkes milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkarak, ‘milletin yanındayız’ diyerek darbenin sonuna kadar karşısında olduklarını ifade ettiler. Bu fotoğraf son derece önemli, bunu parçalamamak gerekiyor. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır. 15 Temmuz akşamı darbe girişimine ilk tepkiyi veren sivil toplum örgütü biz olduk. ‘Darbenin karşısındayız’ diyerek, 1 milyon üyemizi meydanlara davet ettik. Bütün teşkilatımıza, ‘milleti sokağa çekin’ talimatı verdik. O günden bugüne kadar meydanlarda olmaya devam ediyoruz, çünkü bu ülke gazete kuponları biriktirilerek alınmış bir ülke değil. Bu ülke, bedel ödenerek alınmış bir ülkedir. Bu ülkede ruhunu satmış aydın kılıklı hainler olabilir ama bu ülkede kınalı kuzular, Seyit Çavuşlar, bu ülkede destan yazan nice insanlar var.”

Pazar günü Yenikapı’dayız

Pazar günü yapılacak olan Yenikapı mitinginde olacaklarının altını çizen Yalçın, alanlarda olmaya devam edeceklerini ifade ederek, “Yenikapı’dan Yeniden Büyük Türkiye idealimizi haykıracağız, milli iradeye sahip çıkacağız” dedi.
 



Yalçın, Artvin Valisi Muhterem İnce’yi de makamında ziyaret ederek, istişarelerde bulundu. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen