Haber
2014-07-22 07:47:26
Dünya'nın Gözü Önünde Soykırım

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, TV Net ve Hilal TV’ye Gazze’de yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


 İsrail’in tek taraflı bir saldırı üzerinden soykırım yaptığını vurgulayan Gündoğdu, “Ciddi bir dezenformasyon söz konusu. Altını çizerek söylüyorum, ortada bir savaş yok. Katil İsrail dünyanın gözü önünde soykırım yapıyor" dedi.


 İsrail’in yaptığı Gazze’ye yönelik saldırılarına TV Net ve Hilal TV ekranlarından büyük tepki gösteren Ahmet Gündoğdu, Gazze’de her geçen saat bilançonun daha da ağırlaştığını ifade ederek, “Gazze’de insanlık ölüyor. Geçmişte yapılan hiçbir savaşta çocuklar bu derece hedefe konulmadı. Katil devlet çocukları hedef alıyor. Bizler elimizle hareket edelim, gücü yetmeyen diliyle, buna da gücü yetmeyen kalben buğz etsin. İş dünyası, STK’lar, sendikalar buğz etme konumunda olamazlar. Buğz etmek bunlar için acziyettir, bunlar birincisini ve ikincisini hayata geçirmek zorundalar” diye konuştu.

 

“Biz Gerçekten Ölürüz”


Gazze için kurtuluşun ümmet bilincini yeniden canlandırmakla mümkün olacağını dile getiren Gündoğdu, “Sorunların çözümü ümmet bilinci ile olmalı. Çünkü örgütlü toplum, toplumun ön aklıdır. Ön akıl nasıl hareket ederse toplum o kanaldan geleceği için elbette bizim gibi örgütlü olanların, imkanı olanların çok daha aktif olması lazım. Eğer olmazsak yarın niçin olmadığınız sorusuna cevap veremeyiz. Dolayısıyla, ben bunu Gazzeliler için, bir duruş, bir direniş değil, Gazze’de yaşananlar karşısında nefsimiz için bir diriliş olarak görüyorum aksi taktirde onlar şehit oluyor, biz gerçekten ölmüş oluruz” şeklinde konuştu.

 
“Her Alanda Boykot Yapmalıyız”


Gündoğdu, İsrail’e karşı her türlü sosyal ve ekonomik boykot uygulanması gerektiğinin altını çizdi. Siyonist rejim ile ilişkilerin tamamıyla sıfıra çekilmesi çağrısında bulunan Gündoğdu, “Onlarca şirketimiz, belediyemiz Amerikan malları başta olmak üzere İsrail’in doğrudan kar elde ettiği malları boykota başladılar. Artık sadece ticari mallar değil, İsrail’in Türkiye’de resmi yetkilisi hangi ilimizde, hangi ilçemizde, hangi beldemizde varsa tamamını kovmalıyız. Devam etmekte olan anlaşma varsa, hepsini yırtıp atmalıyız. Terörist devlet İsrail terör uygulamalarına son verinceye kadar vicdanı olan bütün insanları, insan haklarından yanayım diyen bütün devletleri, İsrail’i yalnızlaştırmak için göreve çağırmalıyız. Ekonomik, sosyal, siyasal her açıdan İsrail’i sıkıştırmak lazım ki bir daha saldırı yapacak halleri kalmasın, mecalsiz hale gelsinler” ifadelerini kullandı.

 
“Gazze İçin Yardım Çağrısı”


Katil ve Siyonist İsrail katliamlarına son verinceye kadar dualar ve eylemlere devam edileceğini belirten Gündoğdu, vahşetin ortağı olan emperyalizme karşı birlikte hareket etmeye davet etti. Gazze için yardım çağrısında bulunan Gündoğdu, “Evi başına yıkılan, tedavi için ilaç bile bulamayan, bütün kapıların kapalı olduğu, Gazze’de zulüm altında yavrularımız var. Benim uykularım kaçıyor ve bu ümmetin, bu milletin uykusunun kaçması gerekiyor. Ama dünyada yaşanan dramlar karşısında en çok yardım eden ülke ve millet hangisidir dediğimizde elbette Türkiye’nin çok öncü olduğunu görüyoruz. Şimdi her zamanki gibi ayağa kalkma vakti. Kardeşlerimiz katledilirken sessiz kalmamalıyız. Gazze'de insanlık onuru ayaklar altında, ayağa kalk ey ümmet diyoruz” şeklinde konuştu.

 
“Savaş Demek İhanettir”


İsrail’i “kukla devlet” olarak nitelendiren Gündoğdu, Savaştan söz edenlerin, insanlığa ihanet ettiğini söyledi. “Ortada bir savaş yok, terörist devlet İsrail’in tecavüzü, katliamı ve saldırısı var” diyen Gündoğdu, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Gazzeliler bize saldırıyor, bu da iftiradan, yalandan, şantajdan başka bir şey değil, çünkü burnu kanayan bir tek İsrail vatandaşı yok. Siyonist kukla devlet, arkasındaki kuklacıların desteğiyle bu katliamları yapıyor. En büyük kuklacı da okyanus ötesi ve onun destekçisi olan yandaşları ülkeler. Amerikan yetkililerine bakıyoruz, utanmasalar bombaların düştüğü yerde bu çocukların ne işi var diyecekler. Dolayısıyla, bu bir katliamdır, haneye, vatana tecavüzdür. Çünkü bu Siyonist devlet kendi bulunduğu toprakların bir kısmında kiracı, bir kısmında işgalci, Gazze’de ise hiçbir hakkı yok.”

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen