Haber
2014-07-24 07:47:30
Dünyanın Kirleşmiş Milletlere Değil, Birleşmiş Yüreklere İhtiyacı Var

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Gazze ateş altındayken BM'nin skandal tavrını eleştirdi. Gündoğdu, "Birleşmiş Milletler kuruluş amacı, kâğıt üzerinde barışı sağlamak görünse de; ancak kuruluşundan bu yana mazlum halklardan yana hiçbir karar almamıştır. BM bugün zulüm yapanların ortağı haline gelmiştir. BM'yi kınıyorum. Bizim kirleşmiş milletlere değil, birleşmiş yüreklere ihtiyacımız var" dedi.

 

Memur-Sen Düzce İl Temsilciliği ve Eğitim-Bir-Sen Şubesi tarafından düzenlenen iftar programına katılan Ahmet Gündoğdu, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Gündoğdu’nun hedefinde İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırlar vardı.   



 

“Kimse Savaş Demesin”

Gündoğdu, İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırılara tepki göstererek, “Haçlı zihniyeti terör devleti İsrail’in bünyesinde yeniden hayat buldu. Haçlılar eliyle soykırım yapılıyor. Bugün Gazze’de insanların can, akıl, din, nesil, namus emniyetleri tecavüze ve saldırıya uğramış durumda. Dolayısıyla uluslararası medyanın ve bizim bazı medya organlarının da savaş, kara harekâtı gibi sempatik göstermeye çalıştığı bu durumun adı saldırıdır, katliamdır, zulümdür, haneye tecavüzdür, işkencedir çünkü ortada savaş yok” diye konuştu.

Son günlerde bazı çevreler tarafından dillendirilen ‘tarafsızlık’ tartışmalarını hatırlatan Gündoğdu, “Filistinli, Gazzeli çocukların üzerine bomba yağarken biz taraf olduk. Cemil Meriç, ‘zulüm karşında tarafsızlık namussuzluktur’ diyor. Bizde bu düsturla hareket ediyoruz. Zalim karşında, mazlumun yanında duruyoruz” dedi.



 

“Savaş Değil Soykırım”

Gazze’de medyanın işlediği gibi bir savaşın olmadığını dile getiren Gündoğdu, Siyonist kukla devlet İsrail’in arkasındaki kuklacıların desteğiyle bu katliamların yaptığını vurguladı. Gündoğdu, Gazze’de insanlığın yüz karası bir tablonun ortaya çıktığını belirterek, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Çözüm için, dini, ırkı, inancı, cinsiyeti ne olursa olsun insanlığın bir araya gelmesi lazım. Ortada bir savaş yok, katliam var. Haneye tecavüz var. Bu, Batı Uygarlığı’nın çifte standardının yansımasıdır. Eğer biz, dün Esed'i çocukların üzerine kimyasal silah atarken durdurabilseydik, Mısır'da Mursi'yi en azından 3-5 yıl koruyabilseydik, bugün Gazzeli çocukların üzerine bomba yağıyor olmayacaktı.”




 

"Kirleşmiş Milletler"

Gündoğdu, Hazreti Ömer'in cahiliye dönemine ilişkin, helvadan putların yapılmasını ve ona tapanların acıkınca putları yemesini anımsatarak, "Bugün Batı, demokrasi putunu yemektedir. İnsan haklarına inanmadığını haykırmaktadır. Haçlı zihniyeti yeniden hortlamıştır. Allah nurunu elbet bir gün tamamlayacak. Ama önemli olan bu nurun kimin eliyle tamamlanacağıdır. Bunun için bizim kirleşmiş milletlere değil, birleşmiş yüreklere ihtiyacımız var. Birleşmiş Milletler kuruluş amacı, kâğıt üzerinde barışı sağlamak ise de, kuruluşundan bu yana mazlum halklardan yana hiçbir karar almamıştır. Bugün ise artık zulüm yapanların ortağı haline gelmiştir. BM'yi kınıyorum” şeklinde konuştu.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen