Haber
2013-04-15 07:38:27
Durduğumuz Yer Milletin Yanıdır

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, “Bizim yerimiz bellidir, milletin yanındayız” dedi.

Gündoğdu, Eğitim Bir Sen Kırklareli Şubesi’nin öğretmenevinde düzenlediği toplantıda yaptığı konuşmada, çözüm sürecinde insan onurunun esas alınmasını önemsediklerini söyledi.

Türkiye’de terör ve demokrasileşememe sorununun olduğunu kaydeden Gündoğdu, şöyle konuştu: “Bu ülkede kardeşçe, ortak kültürü oluşturarak, yaşama mecburiyeti var. Onun için biz, bugüne kadar 30 bin can kaybı ve 480 milyar liralık hesaplanabilen bir kayıp sürecinde, ‘Bunun arkasında kim var; dış güçler mi, iç güçler mi, niyeti ne, nerede olay’ gibi şeyleri konuştuk. Şimdi bunu nasıl çözeriz sorusu gündeme geldi. Hazreti İbrahim’in ateşine su taşıyan serçe misali, Karadeniz’deki oğlunu askere gönderen anne ve babamızın acılı haber beklememesini istiyoruz. Bizim yerimiz bellidir, milletin yanı. Milletin ateşine odun taşımaktansa, odun taşıyan 100 binlerce üyesi olan sendika, konfederasyon olmaktansa; milletin ateşine su taşıyan, su taşırken her türlü bedeli ödeyen örgüt olmayı tercih ederiz.”

Türkiye’yi Çanakkale ruhuyla yeniden buluşturmak, teröre ve terörizme karşı olan milletimizi kucaklamak; ırkçılığa prim vermeden, seçemediği ırkından dolayı üstünlük arayışına girmeden çözümün paydaşı olmak için yola çıktıklarını ifade eden Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, “Sürecin çözümünde 36 maddelik bir raporumuz var. Süreçte insanoğlunun esas alınmasını önemsiyoruz. İfade, inanç özgürlüğü, devlet ve millet kaynaşması için önemlidir. Devlet ve millet kaynaşması için önemli gördüğüm bu süreçte, Trakya’ya, Serhat Şehri Kırklareli’ye çok büyük görevler düşüyor. Elbette kırmızı çizgilerimiz var. Bizim kırmızı çizgimiz, şehitlerimiz; istikametimiz ise, milletin beklentisidir. Bu ülke için bedel ödeyen şehitlerimizin ruhunu incitmeden, şehit yakınlarını üzmeden, istikametin millet olduğu bir anlayışla bu projeyi yürütmemiz lazım. Bu projede zaman aşımı olmamalıdır” şeklinde konuştu.

Gündoğdu, daha sonra, Kırklareli Valisi Mustafa Yaman’ı makamında ziyaret etti. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen