Haber
2012-04-27 07:30:27
Durusumuzla 230 Bin Egitim Çalisaninin Teveccühünü Kazandik

Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Teyfik Yagci, Denizli subemizin Egitim-Bir Tugra Yapi Kooperatifi projesinin temel atma törenine katildi. Yagci, burada yaptigi konusmada konut edindirme gibi büyük sorumluluk ve özveri isteyen, cesaret gerektiren bir projenin Denizli Subesi tarafindan hayata geçirilmis olmasinin tebrik edilmesi gereken, önemli bir hizmet oldugunu vurguladi.

Teyfik Yagci, törende yaptigi konusmada Hiçbir zaman karanlik güçlerin sivil toplumu olmadiklarini ve daima milletin ve demokrasinin tarafinda yer aldiklarini vurgulayarak, “Ülkemizde bazi sivil toplum kuruluslari, ayisigina, sarikiza, yakamoza, balyoza bel baglarken, o dönemde Memur-Sen olarak, ortak akil mitingleri yaparak darbesavarlik yaptik. Bu durusumuzla 600 bin kamu çalisaninin ve 230 bin egitim çalisaninin teveccühünü kazandik” diye konustu.

Denizli Sube Baskani Ahmet Sert de yaptigi açis konusmasinda, sendikaciligi her alanda, her platformda ve çok boyutlu yapma anlayisinin bir semeresi olarak böyle bir projeye imza attiklarini söyleyerek emegi geçen arkadaslarina tesekkür etti.

Törene, Denizli Il Milli Egitim Müdürü Sabahattin Akgül, Denizli Belediye Baskan Yardimcisi Samil Çinar, Sube Baskanimiz Ahmet Sert, Afyon Sube Baskanimiz Abdullah Çelik, Türkiye Katilim Finans Bankasi Genel Merkez Yöneticileri ile birlikte Denizli Sube Müdürü Fethi Özdemir ve üyelerimiz katildi.

Temel atma töreninde konusmalarin ardindan kurban kesildi ve bu hizmetin hayirlara vesile olmasi için dua edildi ve katilimcilara ikramlarda bulunuldu.


Tören sonrasi Il Divan Kurulu Istisare Toplantisina katilan Teyfik Yagci, burada yaptigi konusmada ise Toplu Sözlesme Yasasi’nin çikmasinda çok büyük rol oynadiklarini belirtti. Yagci, “Yüzde yüz olmasa bile yasa içerisinde yer almasini istedigimizi birçok maddede muvafik kaldik. Simdi sirada toplu sözlesme masasi var. Bizler Istisare kurullarinda, pazarliklarda, hukuki düzenlemelerde ve alanlarda egitim çalisanlarini nasil savunduysak masada da ayni güçle savunacagiz; Bu konuda tüm egitim çalisanlarina söz verdik” seklinde konustu. Hiçbir zaman karanlik güçlerin sivil toplumu olmadiklarini, daima milletin ve demokrasinin tarafinda yer aldiklarini vurgulayan Yagci, “Ülkemizde bazi sivil toplum kuruluslari, ayisigina, sarikiza, yakamoza, balyoza bel baglarken, o dönemde Memur-Sen olarak, ortak akil mitingleri yaparak darbesavarlik yaptik. Bu durusumuzla 600 bin kamu çalisaninin teveccühünü kazandik” diye konustu.

Toplantinin açilis konusmasini yapan Sube Baskani Ahmet Sert, memurlar ve bilhassa egitimciler için birçok hakkin alinabilecegi veya heba edilebilecegi kritik bir esikte olduklarini bu dogrultuda geçen hafta ilk eylemlerini yaptiklarini belirtti. Sert, egitim çalisanlarinin emeginin karsiligini alamadigini hatirlatarak ‘esit ise esit ücret’ düzenlemesinde, “Sizin muadilinizi bulamadik, onun için disarida kaldiniz” diyen yetkililere seslenerek, “Biz buradayiz ve ülkenin en önemli isini yapiyoruz. Emegimizin karsiligini yansitmayan maas bordrolarini yaktik. Bu hafta da sagir sultanlara sesimizi duyurmak için Faks eylemi yaptik ve tüm toplu sözlesme sürecinde haklarimizi elde edinceye kadar “hakkimi istiyorum” kokartiyla derse katilacagiz” dedi.


MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen