Haber
2012-06-26 07:31:19
Düslerimizin Mirasini Büyüttük

Kurucu genel baskanimiz merhum Mehmet Akif Inan’in, “Ölüm bir tohumsa kefen zarinda/Gün olur fiskirir bir orman olur” dizeleriyle, bir fidanda ormani düsleyerek baslattigi soylu mücadeleyi 2012 yilinda da büyüterek Milli Egitim’de 210.915, genelde ise 231.500 üyeye çikaran teskilatimizi ve bütün üyelerimizi tebrik ediyoruz.

2009 yilinda 142.425 üyeyle Milli Egitim Bakanligi bünyesinde yetkili olan Egitim-Bir-Sen, 2011 yilinda 195.695 üyeyle egitim-ögretim ve bilim hizmet kolunda genel yetkiyi almis; bu yil ise, en yakin sendikaya 30.241 fark atarak zirvedeki konumunu güçlendirmistir.

1.377 üye ile YURTKUR’da da yetkiyi alan Egitim-Bir-Sen, üniversiteler dahil üye sayisini toplamda 231. 500’e çikararak, kamu çalisanlari sendikalari içerisinde Türkiye’nin en büyük sendikasi olma unvanini korumustur.

Özgürlük ve emek mücadelesinin güçlü temsilcisi Egitim-Bir-Sen’in; üniversitelerdeki basörtüsü problemi, haksiz katsayi uygulamasi, 8 yillik kesintisiz zorunlu egitim dayatmasi, Milli Güvenlik dersi gibi özgürlük açisindan can yakan vesayetin önemli izlerinin silinmesinin yaninda sicil affi gibi hayata dönüsü ifade eden düzenlemelerdeki rolünü bilen ve takdir eden; promosyonlarin tamaminin çalisanlara dagitilmasi, sözlesmelilerin kadroya geçirilmesi, uzman ögretmenlik davalari, toplu sözlesme hakkinin alinmasi gibi özlükle ilgili birçok kazanimin adresini büyüten egitim çalisanlarina sükranlarimiz sunuyoruz.

Ilk toplu sözlesme masasinda ögretmen ve ögretim elemanlarinin ‘ek ödeme’ zulmüne son vermek için ‘ek ödeme yoksa bu masada imza da olmayacak’ diyerek mücadelesinden asla taviz vermeyen Egitim-Bir-Sen, ek ödeme disinda egitim-ögretim ve bilim hizmet kolunda ilk defa 18 sorunun çözümünü saglamistir. Ögretmen ve ögretim elemanlarinin ek ödeme magduriyeti basta olmak üzere egitim çalisanlarinin hakli talepleri karsilik buluncaya kadar mücadelemiz sürecektir.

Egitim çalisanlari adina alinmis hangi kazanim varsa, ya altinda imzasi ya da arkasinda teri olan Egitim-Bir-Sen, egitim çalisanlarinin sorunlarini çözmeye, özgürlükleri genisletmek için verilen mücadelede adanmislik örnegi sergilemeye ve Akif Inan’in “Türkümüz dünyayi kardes bilendir/Gökleri insanin ortak tarlasi” dizesindeki kusaticilikla bütün egitim çalisanlarini kucaklamaya ve sorunlarina çözüm üretmeye devam edecektir.

Basariyi düslerin mirasi olarak algilayan, “Büyük düsler kuranlar, düslerini gerçeklestirmez, asarlar” mantigiyla hareket eden ve basta teskilatimiz olmak üzere düslerimizin mirasini büyüten üyelerimize yürekten tesekkürler… 

PDF Olarak Indirmek Için Tiklayiniz






MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen