Haber
2011-01-08 06:22:22
Ecdada Saygisizlik Sinir Tanimiyor

Bazi haddini bilmezler, ken- dilerinin ve ait olduklari dü- sünce yapilarinin köpürttügü tarihçi kisveli kimseleri, ‘bozacinin sahidi siraci’ misali delil göstererek Osmanli’ya, Osmanli padisahlarina dil uzatmayi, tarihi çarpitarak milletin gönlünü bulandirmayi marifet sayarak zaman zaman tarihimize, kültürümüze, ecdadimiza yönelik saldirilar düzenlemektedirler.

 

Bu saldirilarin yeni bir hamlesi; Show TV’de yayinlanmaya baslayan “Muhtesem Yüzyil” adli rezalet diziye yönelik tepkimizi 160 bin egitim çalisaninin temsilcisi bir örgüt olarak dile getirmemiz münasebetiyle Habertürk yazari Fatih Altayli’nin “Padisahlar içki içerdi”, “Kanuni içerdi” seklinde iftiralar da ihtiva eden ve sendikamizi küçümseyen yazisiyla ortaya çikmis bulunuyor.

 

“Muhtesem Yüzyil” adli dizinin tarihi çarpittigini, tarihi kisiliklere farkli davranislar yükleyerek milletin tarihi kisiliklere karsi bakisini olumsuz yönde etkilemeye dönük bir tahribati kusandigini bir kez daha yineliyor, milletimizin büyük çogunlugunun ve özünden kopmamis tarihçilerin diziyle ilgili ortaya koydugu tepkinin safinda bulunmaktan ötürü memnuniyetimizi ifade ediyoruz.

 

Tarihimize, kültürümüze, degerlerimize, ecdadimiza sahip çikmak, böyle bir duyarliligi tasimak ve gerektiginde tepki ortaya koymak Egitim-Bir-Sen’in görevidir. Bu, Egitim-Bir-Sen’e itimat eden 160 bin üyenin, Egitim-Bir-Sen milletin sesi olarak meydanlara çiktiginda, meydanlari dolduran yüzbinlerin ona yükledigi bir sorumluluktur.

 

Egitim hizmet kolunda çalisanlarin sosyal, ekonomik ve mesleki gelisimlerine yönelik takdir gören sendikal çalismalari gerçeklestirmenin yaninda 19 yilda nitelikli yüzlerce akademik yayin, panel, sempozyum, kongre gerçeklestirmis, milletten yana saf tutmus ve milli iradeyi çignetmemek için meydanlara çikmis, “Hakimiyet bilâ kayd u sart milletindir” diye haykirmis bir sendikayi; ucuz polemikleri sirasinda ezberden, faraziyelerle cümle içerisinde kullanmaya insan biraz utanir.

 

Fatih Altayli onlarca yildir kamuoyunun huzurundadir, Egitim-Bir-Sen de 19 yildir kamuoyunun huzurundadir. Insan tirnak hesabi yaparken -bunca zaman Egitim-Bir-Sen’i duymamak, çalismalarindan haberdar olmamak için kulaklarini tikamissa eger- küçük bir gayretle Egitim-Bir-Sen’i, etki ve etkinligini, durusunu ögrenir, ondan sonra Egitim-Bir-Sen’i agzina alir.

 

Egitim-Bir-Sen, bulanik zihinle ecdadina karsi dil uzatanlara Sanli Akif’imizin dedigi gibi, “Biri ecdadima saldirdi mi, hatta bogarim!... / -Bogamazsin ki! / -Hiç olmazsa yanimdan kovarim” duyarliligindadir; 19 yillik mücadelesi sirasinda bu duyarliligindan en küçük bir sapma göstermis degildir.

 

Tarihine, kültürüne, degerlerine, ecdadina sahip çikmak; tarihinden, kültüründen, degerlerinden haberdar nesillerin yetismesi dogrultusunda tedbirler alinmasina yönelik çalismalar yapmak, Egitim-Bir-Sen’in en önemsedigi faaliyetlerdir. Egitim-Bir-Sen, bu faaliyetleri, memleket hayrina yapilmasi gereken en önemli çalismalar olarak görmektedir.

 

Ayrica, ömürleri “I’lâ-yi Kelimetullah” ugruna gaza meydanlarinda geçmis; çogu, âlim seviyesinde Islamî ilimlere vâkif, arkalarinda sadaka-yi cariye olmak üzere yüzlerce hayir eseri birakmis, Allah, peygamber, din üzerine hassasiyetle titremis padisahlara, ‘içki içerdi’ demek en hafifinden yakisiksiz bir iftiradir. Bu iftiraya en güzel cevabi milletimizin feraseti verecektir.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen