Haber
2013-01-07 06:35:19
‘Edebiyat ve Medeniyet Yorumcusu Mehmet Akif İnan’ Sempozyumu Kahramanmaraş’ta Yapıldı

Memur-Sen Kahramanmaraş İl Temsilciliği’nin düzenlediği “Edebiyat ve Medeniyet Yorumcusu Mehmet Akif İnan” Sempozyumu, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Sempozyumda konuşan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 11 hizmet kolunun 10’unda yetkili olan ve 680 bin üyesi bulunan Memur-Sen’in insanlık, ülkemiz ve emekten yana bir sendikacılık anlayışını benimsediğini söyledi.

Gündoğdu, Memur-Sen’in başarısını bugünkü yöneticilerin çalışmasından ziyade temelinin atılışında aramak gerektiğini kaydetti.

Gündoğdu, “Yıl 1992... Ve niçin sorusunu soruyoruz. ‘Niçin’e aldığımız cevaplar çok anlamlı. Vesayeti deşifre etmek için. Daha çok millet, daha az devlet için. Bürokratik oligarşiden kurtulmak için. Millet iradesinin hakim olması için ve darbecilere hadlerini bildirmek için gibi yüzlerce sıralanan niçinler” şeklinde konuştu.

“Batı’nın demokrasisinde de, insana bakışında da çifte standart olduğunu görüyorum” diyen Gündoğdu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bizim medeniyetimiz bir insanın ölümünü kainatın ölümü, bir insanın kurtuluşunu kainatın kurtuluşu sayarken, Batı medeniyeti ise sömürmeyi ve öldürmeyi esas almıştır. Örnek vermek gerekirse, terörist başının yan komşusu Leyla Zana’ya Avrupa özel kimlik verirken, Sütçü İmam’ın üniversitesinden sürgün ettiğimiz Leyla Şahin’e nasıl kör baktıklarını çok iyi biliyoruz. Onlardan bu manada hayır beklemek ölü gözünden yaş beklemek gibidir.”

Akif İnan Adına Tarihe Not Düşmeye Devam Ediyoruz

Memur-Sen adına Arakan’daki yetimler için Bangladeş’te 200 kişinin barınacağı Akif İnan Yetimhanesi yaptıracaklarını dile getiren Gündoğdu, 1,5 yıl içinde külliyeyi hizmete açmayı planladıklarını ve oradaki yetimleri, iaşelerini karşılayarak, sahipleneceklerini ifade etti. Akif İnan’ı “Edebiyatı sanattan, sanatı sendikacılıktan, sendikacılığı medeniyetten ayırmayan adam” şeklinde nitelendiren Gündoğdu, “Eğitim-Bir-Sen olarak, Akif İnan adına hatıra yarışması düzenliyoruz. Bu yıl, 12 Eylül, 28 Şubat, e-muhtıra, ıslak imza ve Balyoz Planı dönemlerinde dayak yiyenler hatıralarını yazsın ve Akif İnan adına bunu kitaplaştıralım istedik. Her hatıra yarışması her sene bir kitap olacak. Bu sene ise Akif İnan adına üç ciltlik ‘Ödenmiş Bedeller Unutulmasın’ hatıra yarışmasının sonuçlarını yayınladık. Akif İnan’ın ‘vesayeti deşifre etmek için bu örgütü kuruyoruz’ dediği bu örgütler, Akif İnan adına tarihe not düşmeye devam ediyor” dedi.

Gündoğdu, Akif İnan’a, sadece temelini attığı sendikalarla değil, yazdığı tüm eserler ve eserlerindeki mirası kuşanarak, sahip çıktıklarını sözlerine ekledi.

 

Alagöz: Bıraktığın Miras Emin Ellerde

Kahramanmaraş 1 No’lu Şube Başkanımız Adnan Alagöz ise, açılışta yaptığı konuşmada, Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan’ı, ölümünün 13. yılında rahmet ve minnetle andıklarını belirterek, “Kökü ezele, dalları ebede uzanan bir misyonu bizlere miras bırakan Kurucu Genel Başkanımız Akif İnan’a; yirmi yıl önce attığı tohumların yeşerdiğini, açtığı çığırdan yüz binlerin yürüdüğünü, diktiği fidanın bugün her tarafa dal budak saldığını, bırakmış olduğu mirasın emin ellerde olduğunu söylüyor, kendisini bir kez daha rahmetle ve şükranla anıyoruz” diye konuştu.

Moderatörlüğünü yazar Duran Boz’un yaptığı sempozyumda, İbrahim Demirci, Arif Ay ve Süleyman Arslantaş da birer konuşma yaptı.

Sempozyuma, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Nevzat Pakdil, Sıtkı Güvenç, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Genel Başkan Yardımcımız Teyfik Yağcı, AK Parti İl Başkanı Fatih Erkoç ve Merkez İlçe Başkanı Necati Okay, Baro Başkanı Metin Doğan, Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mutlu Kaya, daire müdürleri, üyelerimiz ve çok sayıda davetli katıldı. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen