Haber
2014-05-12 07:46:24
Edep ve Ahlâk Yoksununa Twitter Cezası

Ankara 5. Sulh Ceza  Mahkemesi, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve sendika üyelerine hakaret eden edep ve ahlak yoksunu Twitter kullanıcısına “erişimin engellenmesine” karar verdi.

 

Kararda, tweetlerde Gündoğdu’ya ve sendikaya karşı açıkça hakaret ve küfür boyutuna varan suçlamaların yer aldığı belirtilerek, Yargıtay'ın kişilik haklarıyla ilgili verdiği kararlar hatırlatıldı.

 

Hukukun gerçek dünyada işlemesine izin vermediği suçların, sanal dünyada yayın yoluyla işlenmesine izin vermesinin düşünülemez olduğu vurgulanan kararda, internet yayınlarının suç teşkil etmeyecek bir düzenlemeye tabi tutulması ve suç içeren internet yayınlarının engellenmesinin hukuk düzeni için gerekli olduğuna dikkat çekildi.

 

“İnternet yayını yoluyla suç işleyenlerin kuşkusuz ceza sorumluluğu vardır” denilen kararda, şu ifadelere yer verildi:

 

“Ancak suçun failinin bulunması, internet yayınının durdurulması anlamına da gelmez. Fail bulunana kadar suç içeren internet yayınının devam etmesi de düşünülemez. Bu nedenle erişim engellenme kararı hukuken gereklidir. Bu kararlar kişilerin haberleşme ve ifade özgürlüklerini doğrudan kısıtlamadığından, uygulama şartları dar kapsamda değerlendirilmeli ve keyfiliğe yol açmamalıdır.”

 

İçeriğin yayından çıkarılmasına ve erişimin engellenmesine hükmeden mahkeme, kararın, Erişim Sağlayıcılar Birliği kurulmadığından, Türk Telekomünikasyon A.Ş’ye gönderilmesine karar verdi.

 

Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, kişilik haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle, söz konusu Twitter kullanıcısına “erişimin engellenmesi” talebiyle dava açmıştı. 

 

Haber Küpürleri İçin Tıklayınız

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen