Haber
2012-04-26 07:30:26
Edirne’den Hakkâri’ye Kadar Her Yerde Egitim-Bir-Sen Var

Edirne Subemizin, Edirne Ögretmenevi’nde gerçeklestirilen kongresine katilan Esat Tektas, Egitim-Bir-Sen olarak egitim çalisanlarinin, Memur-Sen olarak da tüm kamu çalisanlarinin haklarini koruma ve gelistirmenin mücadelesini verdiklerini belirtti. Tektas “Bu mücadelede meydanlarin da toplu sözlesme masasinin da hakkini veririz” diye konustu.

Genel Mali Sekreterimiz Esat Tektas, Edirne subemizin hafta sonu Edirne Ögretmenevi’nde gerçeklestirdigi sube kongresine katildi. Tektas kongrede yaptigi konusmada çalisanlarin çalisma yasamindan kaynaklanan sorunlarini çözmeyi; ekonomik, sosyal, demokratik, mesleki haklarini gelistirmeyi ve onlarin sesini duyurabilmeyi amaç edindiklerini belirtti. “Verdigimiz örgütlü mücadelede bugün ülkemizin hem yetkili sendikasi ve konfederasyonu hem de en etkili sivil toplum örgütü olduk” diyen Tektas, “Edirne’den Hakkari’ye kadar Egitim-Bir-Sen var, Memur-Sen olarak bu ülkede biz variz. Bu basari, örgütümüzü çalisanlarin hak arama adresi haline getirmistir. Çalisanlarin Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen çatisi altinda bir araya gelmeleri hem temsil ettigi camia adina sayisal anlamda son 100 yilda yakalanan en büyük örgütlü güç hem de insanimiz için önemli bir sans olmustur.” seklinde konustu.

Esat Tektas, memurlara toplu sözlesme hakkinin Memur-Sen, Egitim-Bir-Sen ve diger sendikalarimizin yogun gayret ve mücadeleleri sonucu Anayasa degisikligi paketine dahil edildigini belirterek, “Hayir kampanyasi yürüten siyasi parti, sendika ve bir kisim örgütlerin aksine ‘Toplu Sözlesmeye de Toplumsal Sözlesmeye de Evet’ diyerek darbecilerin yargilanmasinin yolunu açan, birçok önemli degisikligi içinde barindiran referandumda anayasal bir hak elde etme mücadelesi verdik ve kazandik” ifadelerini kullandi.


4688 sayili Kamu Görevlileri Sendikalari Kanunu’nda yapilan degisikliklerle toplu sözlesme hakkinin yasal hale geldigini kaydeden Tektas, önümüzdeki günlerde Memur-Sen’in baskanliginda yapilacak toplu sözlesme görüsmelerine Egitim-Bir-Sen ve yedi hizmet kolunda yetkili diger sendikalarla birlikte oturacaklarini söyledi.

666 sayili KHK’ya da deginen Tektas, “Basta magdur edilen ögretmen ve akademisyenlerin magduriyetlerinin giderilmesi olmak üzere çalisanlarin tüm haklari masada aranacak ve alinacaktir. Bundan kimsenin süphesi olmasin. Çünkü Edirne’den Hakkari’ye kadar biz variz, Egitim-Bir-Sen olarak Memur-Sen olarak meydanlarin hakkini verdigimiz gibi toplu sözlesme masasinin da hakkini verecegiz” diye konustu.


Esat Tektas TBMM’nin açilisinin 92. yilinin coskuyla kutlandigini dolayisiyla egemenligin kayitsiz sartsiz milletin olmasini; milletin iradesinin ülke yönetimine yansimasi gerektigini belirterek sunlari söyledi: “Üyesi ve ülkesi için var olan Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen, milletten yana sosyal politikalar gelistirilmesinin de istek ve takipçisi olmustur. Verdigimiz mücadeleler sonucu milletle, milletin degerleriyle kavgali olan darbeciler bugün yakayi ele vermis, sanik sandalyesine oturmuslardir. Darbe heveslileri artik ya kaçaktir ya tutuklu ya da mahkûmdur. Egitim-Bir Sen’in önergesi ile 18. Milli Egitim Surasi’nda alinan karar dogrultusunda 28 Subat sürecinin dayatmasi olan kesintisiz zorunlu egitim, yapilan yasal düzenlemeyle 4+4+4 olarak kademeli hale getirilmis, ayni düzenleme ile katsayi adaletsizligi de ortadan kaldirilmistir. Kademeli egitim milletin de istegidir. Bu yasal düzenlemeye destek veren ‘milletin vekillerine’ tesekkür ediyorum. Meclis, Imrali’nin ve Silivri’nin degil milletin beklentilerini yerine getirmistir. Arzu edilen 23 Nisan da zaten budur. 23 Nisan’lar, 1920 anlayisina uygun hale gelinceye kadar, yani egemenlik kayitsiz sartsiz milletin oluncaya kadar mücadelemiz devam edecektir”   

Ak Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoglu, Ak Parti ve Saadet Partisi Il Baskanlari, Memur-Sen Edirne Il Temsilcisi, Memur-Sen’e bagli sendikalarin baskanlari ile üyelerimizin katildigi kongrede Erdinç Dalgiç Sube Baskani seçilirken; Adnan Odabas, Aziz Yasir Boz, Ismail Çelik, Emrah Çelebi, Fatma Dalgiç ve Necla Öncel Sube Yönetim Kurulu üyeliklerine seçildi.


MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen