Haber
2011-04-22 07:23:09
Egemenlik Kayitsiz Sartsiz Milletindir

Ülkemizde demokratik sürecin baslangici, millet iradesinin hâkim olmasi, bundan 91 yil önce TBMM’nin açilmasiyla basladi. Milletimiz, iradesinin yönetime yansimasini ilk olarak 23 Nisan 1920’de yasadi.

 

Gazi Mustafa Kemal, milli iradenin ilk temsil edilecegi TBMM’nin açilisini çocuklarimiza bayram olarak hediye ederken, millet egemenliginin küçük yaslardan itibaren üzerine düsülmesi gereken önemli bir konu olduguna dikkat çekiyordu. Ancak, zaman içinde uygulanan egitim sistemi, çocuklarin özgür ruhlu birey olarak yetismesine engel teskil etmis ve kendi tercihlerini yansitmalarini saglayacak özgüvenden yoksun birakmistir. Çocuklarin ve gençlerin özgürlükçü, kendi tercihlerini ortaya koymalarini tesvik edecek ve bunu ortaya çikaracak egitim sistemine acilen geçilmelidir. Özgür bireylerin hâkim oldugu sistem ve ülkelerde darbe korkusunun yasanmayacagi, egemenlige kast edilecegi endisesi tasinmayacagi da asikârdir.

 

Egitim-Bir-Sen olarak, daha mutlu, daha huzurlu ve daha özgür insanlarin yasadigi, bölgesinde lider ve dünyada söz sahibi bir Türkiye idealine sahibiz. Bu ideali gerçege dönüstürmek için, öncelikle ve mutlaka yeni bir Anayasa yazmaliyiz. 12 Eylül referandumuyla baslayan ileri demokrasi yolculugumuzu, yeni Anayasayla tamamlamaliyiz. Yeni Anayasa’da, kamu görevlilerine grev hakki vererek sendikal haklardaki eksikligi gidermeli, siyaset hakki vererek demokrasimize kalite kazandirmaliyiz.

 

Bu duygu ve düsüncelerle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’ni kutluyor, millet hâkimiyetinin hiç bitmeyecegi yarinlar diliyoruz.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen