Haber
2010-06-22 07:21:25
Egitim Ancak Radikal Kararlarla Sorunlardan Arindirilir

Kütahya Subemizin her yil geleneksel olarak gerçekles- tirdigi yilsonu piknigi, Genel Basin Yayin Sekreterimiz Hidir Yildirim’in katilimiyla Halil Ibrahim Yilmaz Kent Ormani’nda Mehter takimi gösterileri esliginde gerçeklestirildi.

 

Piknikte bir konusma yapan Genel Basin Yayin Sekreterimiz Hidir Yildirim, sendika olarak egitim çalisanlarinin sosyal ve ekonomik haklarinin daha iyi seviyelere getirilmesi için çaba sarf ettiklerini belirterek, 2009 yilinda Milli Egitim Bakanligi’nda yetkili sendika olduktan sonra katildiklari Kurum Idari Kurulu toplantilarinda çalisanlarin beklentilerini karsilamaya yönelik birçok kazanim elde ettiklerini söyledi.

 

2010 yili mutabakatlarinda da en yakin sendikaya 4 bin 444 fark atarak, Milli Egitim Bakanligi’nda yetkili olduklarini hatirlatan Yildirim, önümüzdeki dönemde de MEB Kurum Idari Kurulu’nu etkili biçimde isleteceklerini kaydetti.

 

Egitim alaninda yasanan sorunlara da deginen Yildirim, “Egitim ancak radikal kararlarla sorunlardan arindirilir” dedi.

 

Egitim sisteminin geçici müdahalelerle sorunlarindan arindirilmaya ve yürütülmeye çalisildigina dikkat çeken Yildirim, söyle konustu: “Egitim sistemimizin en önemli problemi, sinav ve dershane odakli olusudur. Sinav ve dershane odakli olmaktan kurtulmanin yolu, okullardaki yönlendirme çalismalarinin güçlendirilmesinden geçmektedir. Meslek seçiminin bilinçli bir yöntemle yapilmasi, hem kisi ve ailesi açisindan hem de ülkenin gelecegi açisindan önem arz etmektedir. Meslek seçiminde ögrencinin bireysel özellikleri yaninda ilgi, yetenek ve degerlerinin önemli oldugu, ailelerin ve ögretmenlerin bu noktayi göz önünde bulundurarak mesleki yönlendirme yapmalari önemlidir.”

 

Egitim-Bir-Sen Stratejik Arastirmalar Merkezi’nin (EBSAM) tespitlerine göre Türkiye genelinde 149 bin ögretmen açigi bulundugunu vurgulayan Yildirim, “Bununla birlikte yaklasik 300 bin ögretmen adayi da atama beklemektedir. Ögretmen açiginin giderilmesi için en az 100 bin ögretmen hemen atanmalidir” seklinde konustu.

 

Derslik basina ortalama 28 ögrenci düsmesi için toplamda 76 bin derslige ihtiyaç duyuldugunu belirten Yildirim, bu açigin giderilmesi yönünde çaba gösterilmesini istedi.

 

Yildirim, Milli Egitim Bakanligi’nda çalisan 70 bin sözlesmeli ögretmenin kadroya geçisi için yapilan çalismalarin bir an önce sonuçlandirilmasi çagrisinda bulundu.

 

Son zamanlarda tirmanisa geçen terör olaylariyla ilgili degerlendirmede de bulunan Yildirim, söz konusu saldirilarin Türkiye’nin uluslararasi arenada söz sahibi olmasini istemeyen ser güçlerin hain planlarinin ürünü oldugunu dile getirdi. Yildirim, Hakkari’de meydana gelen terör saldirisinda sehit olan 11 askerimize rahmet diyerek, saldiriyi lanetledi.

 

Sube Baskanimiz Kamil Uçan ise, düsüncelerin hayata dönüstügü, hayatin bütün zamanlarinin askin bir hizla akip gittigi, rüyalara sigmayan bir aydinlik geçmisten geldiklerini ifade ederek, “Bugüne kadar pek çok defa asilmaz gibi görünen badireleri Hakk’in inayeti ile astik.  Yolumuza çikan her türlü engele ragmen yürüdük; engeller azmimizi biledi, yilmadan yürüdük” dedi.

 

Bu ilkeli ve kararli yürüyüs sayesinde ilde yetkiyi taçlandirarak, 2 bin 521 üyeye ulastiklarini kaydeden Uçan, bu basarida emegi geçen üyelerimize, Isyeri ve Ilçe temsilcilerimize, Sube Yönetimi’ne tesekkür etti.

 

Piknige, Genel Basin Yayin Sekreterimiz Hidir Yildirim’in yanisira, Memur-Sen’e bagli sendikalarin Sube baskanlari ve Ilçe temsilcileri, Eskisehir Sube Baskanimiz Ismail Altinkaynak ve Sube Yönetim Kurulu üyeleri, kurum müdürleri, Il Milli Egitim Müdür yardimcilari ve Sube müdürleri ile çok sayida üyemiz katildi.

 

Yildirim, Usak Subemizin üyelerimizi bulusturdugu yilsonu yemegine de istirak etti.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen