Haber
2009-02-12 06:18:44
Egitim-Bir-Sen 17 Yasinda

Mehmet Akif Inan öncülügünde bir grup egitim çalisaninin, ortaya konulan hizmetin karsiligi olan hakkin kâmil manada tahakkukunun mücadelesini vermek, hizmetin kalitesinin artirilmasi noktasindaki sorumlulugu da kusanarak ülkenin gelismesi için el atilmasi gereken en önemli alan olan egitimin sorunlardan arindirilmasi mücadelesine katki sunmak amaciyla 14 Subat 1992 tarihinde kurduklari sendikamiz Egitim-Bir-Sen 17 yasina girmis bulunuyor.

 

Egitim-Bir-Sen, ülkesi ve milletinin gelecegiyle ilgili halisane kanaatler tasiyan, egitimci sifatiyla egitimin ülkenin gelecegi için en önemli mesele oldugunun bilincinde olan ve bu hususta söyleyecek sözü olan egitim çalisanlarinin gücünü ve birikimini örgüt odaginda bir araya getirmesiyle vücuda gelmistir.

 

Hizmetin karsiliginda elde edilen hakkin, egitimde kaydedilen mesafenin anlamli olabilmesinin ancak özgürlük ortaminda mümkün olacagina iliskin inançla özgürlesme ve sivillesmenin mücadelesini de önceleyen Egitim-Bir-Sen, vicdanlarin zincire vurulmasi girisimlerine karsi cesur çikislariyla 17 yil boyunca özgürlük sevdalilarinin bayraktarligini da yapmistir.

 

Örgütlenme gelenegi bulunmayan ülkemizde bir taban hareketi olarak ortaya çikan ve örgütçülügün ruhuna aykiri biçimde tavandan tabana baski, yönlendirme, tehditle örgütlenen sendikalar karsisinda gönüllere hitap ederek, insan merkezli bir anlayisla yol alan Egitim-Bir-Sen, bugün 140 binlere ulasan üye sayisiyla Türkiye’nin en büyük egitim sendikasi olmanin esigine gelmistir.

 

Çesitli propaganda teknikleri, cambazliklar ve alicengiz oyunlariyla alanda mesafe alan sendikalarin saman alevi geçiciliginde olduguna inanan Egitim-Bir-Sen, emekle, çileyle, fert fert büyüyerek; zamanin, dogrularin anlasilmasi için en önemli unsur oldugunun bilinciyle sürdürdügü yolculukta köklesmeye önem vermis, bugün “Iyi ki Egitim-Bir-Sen var” denilen bir noktaya erismistir.

 

Egitim-Bir-Sen 17. yasinda “Yetkili Sendika” unvanina kavusacaktir.  Kültür ve medeniyetimizin referansliginda, “Insanlarin en hayirlisi insanlara faydali olandir” düsturuyla “Yetkili Sendika” unvanini egitim çalisanlari için samimiyetle kazanim saglama çabasina dayanak kilacak olan Egitim-Bir-Sen’in 18. yasinda elde ettigi kazanimlar konusulacaktir.

17 yillik hak ve özgürlük mücadelesinde Egitim-Bir-Sen’e emek verenlerden Hakk’in rahmetine kavusanlara, basta Kurucu Genel Baskanimiz Mehmet Akif Inan olmak üzere Allah’tan rahmet diliyor, sag ve esen olanlara saglik ve afiyetler diliyoruz.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen