Haber
2010-02-13 06:19:11
Egitim-Bir-Sen 18 Yasinda

Türkiye’nin önemli fikir ve sanat adamlarindan Mehmet Akif Inan’la bin yillik mede- niyetimizin havzasindan bes- lenmis bir grup arkadasi tarafindan 14 Subat 1992 tarihinde kurulan Egitim-Bir-Sen, hak ve özgürlük mücadelesiyle geçen 18 yili geride birakmis bulunuyor.

 

Sairligini, entelektüel kimligini, hocaligini, hatipligini, Anadolu cografyasinin çeliklestirdigi mücadeleci kisiligini hak ve özgürlük mücadelesinin mayasi olarak ortaya koyan Mehmet Akif Inan, büyük Türkiye rüyasini gerçeklestirmenin ve medeniyetimizi yeniden ayaga kaldirmanin egitimi ve egitimciyi sorunlarindan arindirmakla mümkün olacagina inanmistir.

 

Edebî verimleriyle bir zirve olan Mehmet Akif Inan, sorunun bir parçasi olarak yasamaktansa, çözüme dair öneriler ortaya koyma düsüncesiyle, gayretlerini toplumsal mesafe alisa yogunlastirmis, 1992 yilindan vefatina kadar ilmek ilmek Egitim-Bir-Sen’in örgütlenmesine, yok sayilan Anadolu insaninin görüsleriyle tesekküllü bir güç halinde bünyelesmesine, egitimcilerin sorunlarinin tespiti ve çözümüne iliskin gündem olusturulmasina, egitimin köklerden kopmadan 21. yüzyilin soran, sorgulayan, düsünen standartlariyla donanmasina emek harcamistir.

 

Akif Inanlardan devraldigimiz bayragi bugün çok daha ileriye tasiyabilmis olmanin, ülkemizin yüz agartici, saygin, etkin bir sivil toplum kurulusunu el birligiyle vücuda getirmis olmanin onurunu yasiyoruz.

 

Egitim-Bir-Sen’in teskilat kadrosunun ve üyelerinin tüm gayreti; egitim çalisanlarinin ekonomik sikintilardan arindirilarak, tüm enerjilerini egitim hizmetine yogunlastirabilmelerini, egitim ortamlarinin egitim hizmeti alan ögrenciye, egitim hizmeti veren ögretmene yarasir düzeye eristirilmesini temin etmektir. Egitim-Bir-Sen, örgütsel gücü ve birikimiyle üyelerinin sosyal ve meslekî gelisimlerini saglamanin yanisira Türkiye’nin daha demokratik, özgürlüklerin daha fazla yasanabildigi bir ülke haline dönüstürülmesini saglamak için de yogun çaba sarf etmektedir.

 

Egitim-Bir-Sen, bugün yurt genelinde örgütlü, 150 bini askin üyesine yenilerini ekleme azminde, milletimizin aydinlik gelecegini insa etme askiyla dolu idealist kadrolariyla, Türkiye’nin iftihar duyacagi bir müessese konumundadir. Bu gurur verici eser, egitimden baslamak üzere, asama asama tüm kamu hizmetlerinin ve tüm toplum hayatimizin adil, demokratik, özgürlükçü, saglikli ve verimli bir yapiya kavusturulmasi için birer “dava adami” suuru içinde çalisan tüm üyelerimizin ortak eseridir.

 

Biliyor ve inaniyoruz ki bu eser, bugün oldugu gibi gelecekte de sendikal mücadelemizin kapsam ve muhtevasinin zenginlestirilmesi, anlamlandirilmasi baglaminda çok daha diri bir ruhla yasatilacak ve korunacaktir.

 

Egitim-Bir-Sen, yurdumuzun her bir kösesindeki teskilatlariyla egitime, kültüre, sanata, düsünceye dair 18 yilda ortaya koydugu çaba ve etkinlikleriyle hakli bir gururu yasamakta ve gelecekte, bugüne kadar sergiledigi basarili sendikal misyonu daha da gelistirerek sürdürmeyi amaçlamaktadir.

 

Sendikaciligi hak arama davasi olarak gören, darbesiz bir Türkiye özlemi çeken, birlik ve beraberlige, kardeslige önem veren Egitim-Bir-Sen’in kurulusunda, büyümesinde, taninmasinda, bugünlere gelinmesinde emegi geçen tüm dost ve mensuplarimizi minnet ve sükranla aniyor, nice 18. yillara diyoruz.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen