Haber
2013-12-13 06:44:15
Eğitim-Bir-Sen 28 Şubat Mağdurlarına Ulaşmakta Kararlı

Eğitim-Bir-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Safiye Özdemir, 28 Şubat sürecinde binlerce öğrenci, öğretmen, polis, mühendis, asker, doktor ve hemşirenin hukuk dışı yargılamalar ve baskılarla işten çıkarıldığını, istifaya zorlandığını, göreve başlatılmadığını ya da zorla emekli edildiğini ifade ederek, bu mağduriyetlere uğramış arkadaşlarımıza ulaşmakta kararlıyız bunun için yoğun bir şekilde çalıştıklarını ve mağdurların kendilerine ulaşmalarını istedi.

Müşteki olarak halen duruşmaları takip ettiklerini belirten Özdemir, “Yaşanmış olan 28 Şubat süreciyle ilgili sizlerden en büyük beklentimiz, ‘Rakamlarla 28 Şubat’ çalışmamıza destek vermeniz. Bu çalışmadaki amacımız, 28 Şubat darbesi sonucu eğitim ve çalışma hayatından mahrum bırakılan insanlarımızın sayısına ulaşmaktır. İstatistiklere dayanan böyle bir çalışma hem ulusal hem de uluslararası arenada haklılığımızın belgesi olarak elimizi güçlendirecektir. Bu hukuk dışı süreçte mağdur edilen herkesi, iletişim bilgileri ile egitimbir28@gmail.com adresi üzerinden bizimle iletişime geçmeye davet ediyoruz” dedi. 

 

Hazırlanacak olan raporun darbenin 17. yıldönümü olan 28 Şubat 2014’te kamuoyuna açıklanacağını belirten Safiye Özdemir, “Daha önce düzenlediği hatıra yarışmasıyla darbelerin, baskıların yaşattığı mağduriyetleri “Karanlık Dönemler ve Ödenmiş Bedeller” adıyla üç cilt halinde kitaplaştırdık. “Rakamlarla 28 Şubat Mağdurları” raporu için kurum ve kuruluşlar nezdinde girişimlerde bulunduk ve olumlu dönüşler aldık. Raporumuz hızla tamamlanmakta ancak biz bu süreçte kim mağdur olduysa hepsine ulaşmayı hedefliyoruz. Dönemin aktörlerinin yargı önüne çıkarıldığı bir süreçte, hâlâ mağdurların sayısı konusunda somut bir verinin bulunmaması, aradan 16 yıl geçmesine rağmen bu konuda kaç kişinin mağduriyet yaşadığının ortaya çıkarılamaması demokrasi tarihimizde büyük bir eksiklik olarak durmaktadır. Hazırlayacağız bu raporla bu eksikliği kapatacağımızı düşünüyoruz. Bu rapor demokrasi tarihimiz açısından da çok önemli bir yere sahip olacaktır. Gelecek nesillere önemli bir kaynak bırakmak için mağdur olan herkesin bu çalışmaya destek vermesi vatandaşlık görevi olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen