Haber
2012-10-01 07:32:02
Egitim-Bir-Sen Bir Fidandi Simdi Çinar Oldu

Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Teyfik Yagci, Egitim-Bir-Sen’in bir çinara dönüstügünü ifade ederek, “Kökleri Anadolu’nun her tarafina yayilmis bir çinar gibi büyüdük” dedi.

Aksaray, Nigde ve Nevsehir subelerimizin il divan toplantilarinda konusan Teyfik Yagci, birlik ve beraberlige vurgu yapti. Sendikanin bir güç oldugunu belirten Yagci, “Birlik ve beraberligimizi devam ettirdigimiz sürece çözülemeyecek hiçbir sorun yoktur” seklinde konustu.

Toplu sözlesme sürecinden de bahseden Yagci, “Kaybettigimiz bir sey yok; aldiklarimiz ve alamadiklarimiz var. Imzaladigimiz toplu sözlesmede 18’i egitim hizmet kolunda olmak üzere 63 kazanimimiz var” diye konustu.

Mehmet Akif Inan ve bir grup fedakar arkadasi tarafindan kurulan Egitim-Bir-Sen’in etkili ve yetkili sendika oldugunu belirten Yagci, sözlerini söyle sürdürdü: “Sendikamiz bir fidandi, simdi bir çinar oldu. Kökleri Anadolu’nun her tarafina yayilmis bir çinar gibi büyüdük.”

Yillarca yetkili olan sendikalarin bir varlik gösteremediklerini kaydeden Yagci, sunlari söyledi:

“Bizden önce yetkili ama etkisiz olan diger sendikalar ‘taleplerimizi sunduk’ demenin ötesinde bir varlik gösteremezken, Egitim-Bir-Sen olarak teklif sunmakla yetinmeyerek sonuç aldik. Özlük ve özgürlük mücadelemizi sürdürürken asla pes etmedik, etmeyecegiz ve çok önemli kazanimlara imza atmaya devam edecegiz.”

Egitimde tarihi degisiklik olan yeni egitim sistemine iliskin reformun amacina ulasmasi için, ikili ögretim yapan egitim kurumunun kalmamasi, sinif mevcutlarinin 24-30 araligina indirilmesi, 120 bini asan ögretmen ihtiyacinin bir an önce karsilanmasi; egitimde özgürlükler, bilimsel ve pedagojik kriterler ile toplumsal hassasiyetler esas alinarak karma egitim mecburiyeti basta olmak üzere 28 Subat sürecinin bütün yasaklarinin ve dayatmalarinin kaldirilmasi gerektigini vurgulayan Yagci, emsalsiz bir görev üstlenen ögretmenlere ‘emsaliniz yok’ diye verilmeyen ek ödemenin verilmesini istedi.

“Bir milletin ruhunu insa eden egitimdir, egitimin mimari ise ögretmenlerdir” diyen Teyfik Yagci, “Basta Milli Egitim Bakanligi ve iktidar mensuplari olmak üzere herkesi ögretmenleri degersizlestirecek ve itibarsizlastiracak söz, davranis ve eylemlerden kaçinmaya çagiriyoruz” dedi.

Toplantilarda, Aksaray Sube Baskanimiz Mahmut Aslan, Nigde Sube Baskanimiz Celalettin Özüdogru, Nevsehir Sube Baskanimiz Mustafa Özdemir de birer konusma yapti. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen