Haber
2011-04-22 07:23:09
Egitim-Bir-Sen Erdemliler Hareketidir

Genel Basin Yayin Sekreterimiz Ali Yalçin, Pendik Ilçe Temsilciligimizin düzenledigi “Kurum Temsilcileri ve Yöneticileri Bulusmasi”na katildi.

 

Istanbul 4 No’lu Sube Baskanimiz Talat Yavuz, Istanbul 3 No’lu Sube Baskanimiz Erol Ermis ve Sube Yönetim Kurulu üyeleri ile 200’den fazla davetlinin katildigi programda kurum yöneticileri ve temsilcilerine hitap eden Ali Yalçin, kirletilmis bir alanda temiz bir sayfa açtiklarini belirterek, “Sendikaciligi korsan gemilerin limani ya da köhne zihniyetin sopasi olmaktan çikardik. Üyesinin ve ülkesinin faydasini düsünen, özlük ve özgürlük eksenli yeni bir bakis açisiyla sendikaciligi kavga zemininden hizmet zeminine çektik. Esnafin ve arabanin cami, kaldirimin tasi ile sorunu olmayan bir sendikayiz. Egitimciye yakisir üslup içerisinde demokratik taleplerimizi dillendirirken, hakkimizi ve haddimizi bilen bir sorumluluk duygusuyla hareket ediyoruz” dedi.

 

Zihinlerdeki sendika algisinin iyi olmadigini bilerek yeni bir baslangiçla, yeni bir sayfa açarak basladiklari yolculukta mevcut sendikal ezberleri bozduklarini kaydeden Yalçin, sözlerini söyle sürdürdü:

“Ülkemizde demokrasinin korku tünelinden çikmasi için elimizi tasin altina koyuyoruz. Özgürlük alanlari genisledikçe, ekmegimizin büyüyecegine ve emegimizin hakkini alabilecegimize inaniyoruz. Kirli hesaplarin sivil ayaklarini olusturan yapilara inat, paramiliter olusumlarin ve çetelerin tasfiye edilmesi, demokrasinin güçlenmesi için 12 Eylül’de yapilan Anayasa Degisikligi Referandumu’nda inisiyatif alarak kurus degil, durus sendikaciligi yaptigimizi ortaya koyduk.”

 

“Magdurlarin ugrak yeri haline geldik” diyen Yalçin, “Sorunlarina çözüm arayanlarin adresi olmakla aslinda Hilf’ul Fudul görevini yerine getiriyoruz. Hak aramanin adresi, magdur ve mazlumlarin sesiyiz. Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen, bugünün Erdemliler Hareketi’dir” seklinde konustu.

 

Toplu Sözlesme Hakki, Toplu Sözlesme Primi, 4/B ve 4/C’li personele aile ve çocuk yardimi, promosyonlarin tamaminin çalisana dagitilmasi, 2011 yili içerisinde en düsük memur maasina 235 lira artis gibi somut kazanimlar sagladiklarinin altini çizen Ali Yalçin, “Kamu çalisanlarinin kazanim olarak gördügü her iyilestirmenin arkasinda terimiz, altinda imzamiz var” ifadesini kullandi.

 

Yalçin, genel yetki krizini çözerek, acziyet ile yetkinin ayni yerde bulunmasindaki tezada son vereceklerini sözlerine ekledi.

 

Istanbul 4 No’lu Sube Baskanimiz Talat Yavuz ise, inançla ve samimiyetle yollarina devam ettiklerini kaydederek, sunlari söyledi:

“Bir haksizlik, bir zulüm gördügümüzde nasil davranacagimizi bize ögreten inancimizdan; sendikasina askla ve sevkle, gönül bagi ile baglanmis siz yol arkadaslarimizdan aldigimiz güçle, zaman zaman bu güzel ülkemizi bize dar eden ser odaklariyla artik nasil mücadele edecegimizi ögrendik. Egitim-Bir-Sen, özlük ve özgürlük mücadelesini birlikte yürütmek gerektigini idrak eden sendikadir. Egitim ordusunun problemlerinin tespiti, çözüm önerilerinin üretilmesi, dile getirilmesi, takip edilmesi ve gerektiginde meydanlarda haykirilmasi asli islevimizi, sizden aldigimiz güç ve güvenle yerine getiriyoruz.”

 

Toplanti, Istanbul 3 No’lu Sube Baskanimiz Erol Ermis ve Pendik Ilçe Temsilcimiz Cemal Kapan’in konusmalarinin ardindan sona erdi.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen