Haber
2011-05-06 07:23:16
Egitim-Bir-Sen Soruyor ILKSAN Susuyor

ILKSAN’in Genel Kurulu, 28-29 Nisan 2011 tarihleri arasinda, Alanya Ananas Otel’de yapilmis ve Egitim-Bir-Sen’in ILKSAN hakkindaki açiklamalari gündeme olusturmustu. ILKSAN Yönetim Kurulu, Egitim-Bir-Sen’e cevap vererek, “1 Milyar Kayip” açiklamasini esefle karsiladiklarini belirtmis, kaybin nedeni olarak 1996 yilindan önceki yönetimi göstermistir. ILKSAN, yine ayni taktigi kullanmis ve topu taca atmistir. Egitim-Bir-Sen olarak bizim, 1996 yilindan önce oldugu kadar, 1996 yilindan sonra yöneten zihniyetin de yönetim becerisizlikleri ile bu kayipta katkilari oldugu konusunda süphemiz yoktur. Bu zihniyet döneminde yapilan icraatlara iliskin sordugumuz sorulara cevap vermekten kaçinmalari bizim için sasirtici degildir. ILKSAN, daha önce sordugumuz ama cevap verilmeyen asagidaki sorulara cevap verebilecek midir? 250 bin egitim çalisani bu sorularin cevaplarini hak ediyorlar ve bekliyorlar. Egitim-Bir-Sen’in sorularindan rahatsiz olanlar bilmelidirler ki, ILKSAN ile ilgili sorulacaklar, sorulanlardan daha fazladir.

 

Egitim-Bir-Sen Tarafindan Yöneltilen, Türk Egitim-Sen ve ILKSAN Yönetimini Rahatsiz Eden Sorular:

 

1- ILKSAN’in 1.1 milyar TL’si neden kayiptir?

2- 2003 yilinda 11 milyon TL deger biçilen Ankara Yenikent’teki 250 bin metrekarelik ILKSAN arsasi 2004 yilinda 6 milyon TL’ye satilarak, ILKSAN 5 milyon TL zarara ugratilmistir. ILKSAN’i 5 milyon TL zarara ugratan dönemin ILKSAN Baskani, su an MHP Kars Milletvekili Adayi Harun Yenice, “Verdimse, devlete verdim” demistir. Kimin malini kime vermistir?

3- ILKSAN’in kurum avukati olmasina ragmen suistimalden dolayi Istanbul Pendik’teki arsayla ilgili 2.5 milyon TL’lik avukatlik ücreti davasinda bu anlayisin rolü yok mudur? Su ana kadar bu avukatlara ne kadar para ödenmistir. Bu davanin açilis gerekçesini açiklayacak misiniz?

4- 2008 yilinda Ankara Yenikent’teki 6 milyon degerinde üyelerin aidatlari ile yapilan halen atil durumda Ticaret Merkezi üç defa ihaleye çikmasina ragmen ne alan olmustur ne de kiralayan. Geç teslim edilmesine ragmen, sözlesme hükümlerinin özensiz hazirlanmasi nedeniyle ne yazik ki zarar da tazmin edilememistir. Bu yönetimin is bilirliginden söz edilebilir mi? 6 milyonluk atil yatirimin sorumlusu kimdir?

5- ILKSAN’a ait isletmeler zarar etmektedir. Niçin isletmecilikte israr edilmektedir?

6- ILKSAN’a ait Ananas Otel’de ücretsiz kaç kisi ve kimler tatil yapmistir?

7- ILKSAN’in gelirlerinin yüzde 98,2’si faiz ve aidat geliri olduguna göre, yönetim basarisi nerededir? Buna karsilik ILKSAN yönetiminin aldigi 384 bin TL’lik yönetim giderleri ne kadar dogrudur?

8- 2005-2006 yilinda bagimsiz dis denetim hizmeti alinmis ve TANGRAM raporu olarak bilinen her satiri skandal olan rapor neden gizlenmektedir. Delegelere niçin dagitilmamaktadir?

9- Neredeyse yapilan her isin mahkemelik oldugu, her yil davalarin arttigi yalan midir?

10- Daha önceki genel kurullarda açigin 600 bin TL oldugu söylenmistir. Bu sene 1.1 milyar TL oldugu söylenmektedir. Bu rakamlar bile birkaç yilda açigin arttigini göstermiyor mu?

11-  TANGRAM raporundaki su tespitler dikkat çekmektedir: “Kurum içi ve disi akrabalik baglarinin çoklugu, kurumda çalisanlarin %40’a yakini bir baska çalisanla evli, kan bagi veya evlilik yoluyla akraba (dayioglu, halaoglu, görümce, kayinbirader gibi), bosanmis ya da hemseri veya hisimdir. Ayrica kurum üzerinde etkisi olan kuruluslarla da akrabalik baglari vardir. Bu nedenle bazi görevlendirmelerde, disaridan gelebilecek bu etkiler nedeniyle zorluk yasanmaktadir. Böylesine yakin baglarla örülmüs yapinin oldugu bir ortamda herhangi bir bilginin gizli kalmasi, dedikodu yapilmamasi, kararlarin kurum içinde çaycidan müdüre herkes tarafindan konusulur ve yorumlanir hale gelmemesi mümkün görülmemektedir.” ILKSAN’da neden halen yeni eleman istihdami yapiliyor ve son dönem de dâhil olmak üzere alinan personel kimin ve hangi kurum yöneticilerinin yakinlaridir?

ILKSAN Yönetim Kurulu, yukarida bulunan sorulardan sadece “1 Milyar TL Kayip” kismina cevap vermeye çalisiyormus gibi yaparak, ona da cevap vermeyip adeta diger sorulari gözden kaçirip hasiralti yapmayi seçmektedir. 96’dan öncesi ve sonrasi diye ayirmaksizin ILKSAN’in suistimallerle, kaynaklarinin çarçur edilmesiyle gündeme gelmesinden dolayi duydugumuz rahatsizligi belirtiyor, yukarida siraladigimiz konulardaki sorularin Türk Egitim-Sen’li delegelerin seçtigi ve icraatlarini bizzat sendikanin savundugu yönetim zamanina ait oldugunun bilinmesini istiyoruz. ILKSAN Yönetim Kurulu tarafindan yapilan açiklama, tatmin edici olmamakla birlikte, aslinda bir nevi de itiraf niteligindedir. Kisacasi sorularin cevabi verilmemistir.

 

Evet, ILKSAN’dan cevap bekliyoruz…

 

 
ILKSAN Kongresi Ile Ilgili Basina Yansiyan Televizyon Haberi Videosu
 

    bu videoyu facebookta paylas
sitene ekle

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen