Haber
2010-10-28 07:21:52
Egitim-Bir-Sen’siz Olmaz

Genel Sekreterimiz Halil Etyemez, egitim çalisanlarinin, simdiye kadar Milli Egitim Bakanligi’nda Kurum Idari Kurulu (KIK) Toplantisi’nin ne oldugunu, ne anlama geldigini ve ne ise yaradigini bilmedigini ifade ederek, “Ne zaman Egitim-Bir-Sen Milli Egitim’de yetkili sendika oldu, iste o zaman egitimciler KIK toplantilarinin islevselligini hissetti. Toplu görüsmelerde egitim çalisanlari masada yok gibi. Anayasa uyum yasalari sonrasi ilk kez yapilacak olan ‘Toplu Sözlesme’de kazanimlar elde edilsin isteniyorsa, is ehline verilmelidir. Egitim-Bir-Sen’siz olmaz” dedi.

 

Istanbul 4 No’lu Subemiz, Genisletilmis Isyeri Temsilcileri Toplantisi’ni Pendik Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde yapti. Sube eksenli yapilan çalismalarin yeni seçilen Isyeri temsilcilerine tanitiminin yapildigi sunu sonrasi açilis konusmasi yapan Sube Baskanimiz Ali Yalçin, 720 üye ile devraldiklari nöbeti basariyla sürdürdüklerini ve 2 bin 800 üye sayisini geride biraktiklarini söyledi. Ilçe Temsilcilik seçimleri ve Sube Delege seçimlerinden sonra 11 Ekim’de 11. Divan Toplantisi’ni yaparak, 29 isgünü için 262 üye hedefi koyup sahaya indiklerini kaydetti. Iki hafta içinde 111 üye kaydettiklerini belirten Yalçin, 27 Kasim’a kadar 151 yeni üye ile 262’yi tamamlayarak, yüzde 10 hedefini yakalayacaklarini dile getirdi.

 

Genel Sekreterimiz Halil Etyemez, 2010 yili toplu görüsmelerinde Memur-Sen’in yetkili konfederasyon olarak masaya oturmasinin masayi anlamlandirdigini ve son 9 yilin en iyi mutabakatina imza attigini söyledi. Maasi en düsük olan, esi çalismayan bir memurun 2011’de toplam 235 lira iyilestirme alacagini ifade eden Etyemez, “Ne yazik ki, egitim çalisanlari toplu görüsme masasinda temsil edilemiyor. Egitimciler, masada temsil için genel yetkiyi baskalarina veriyor ama hesabi da bize sormaya kalkiyor. Bu, gerçekten büyük bir haksizliktir. Yetkiyi verin, hesabi da sorun” seklinde konustu.

 

Memur-Sen’in, geçen yil toplu görüsme masasinda restini çekerek, “Eger seneye ‘Toplu Sözlesme’ yoksa, biz de yokuz” dedigini hatirlatan Halil Etyemez, sözlerini söyle sürdürdü:

“Yasal altyapinin olusmasi için hükümetle bir çalistay karari alindi. Ama diger konfederasyonlar önyargilarinin ya da icazetçi sendikal yapilarinin kurbani oldular. Çalistaya katilmadilar ve katki sunmadilar. Memur-Sen olarak çalistayi sekillendirdik ve referandumda ‘Toplu Sözlesme hakki’nin halkoyuna sunulmasini sagladik. Bu, bizim basarimizdi ve gerçeklesti. Referanduma ‘hayir’ diyenler, çalistaya katki sunmayanlar, yasal altyapisi olusturulacak ‘Toplu Sözlesme’ masasina hangi yüzle gelecekler? Uyum yasalari sonrasi 2011’de memur ilk defa sayemizde toplu sözlesme masasina oturacak ve Bakanlar Kurulu’nun iki dudagi arasinda sikismaktan kurtulacaktir.”

 

Isyeri temsilcilerinden, Kurum Idari Kurulu toplantilarinin nasil kavga masasi olmaktan çikarilip kazanim ve iyilestirmelerin oldugu toplantilara dönüstügünü anlatmalarini isteyen Etyemez, “Toplu Sözlesme için masaya Egitim-Bir-Sen’i tasiyin ve bu islerin Egitim-Bir-Sen’siz olmayacagini herkes görsün” diye konustu.

 

Subemizin 2010 yilinda rakamsal bazda en fazla büyüyen Sube olmasina katki sunan herkese tesekkür eden Halil Etyemez, 29 isgünü içerisinde “yüzde 10” üye hedefinin yakalanacagina inandigini belirterek, isyerlerinde inisiyatif alip öne çikan temsilcilere, Ilçe Temsilcilik yönetimlerine ve Sube Yönetimi’ne basari diledi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen