Haber
2011-06-18 07:23:44
Egitim Çalisanlari ‘Kardeslik ve Dayanisma Yemegi’nde Bulustu

Adana’da görev yapan egitim çalisanlari, Egitim Gönüllüleri Dernegi ve Adana Subemiz tarafindan düzenlenen ‘Egitimde Kardeslik ve Dayanisma Yemegi’nde bir araya geldi.

 

Burç Okullari’nda düzenlenen programda konusan Genel Sekreterimiz Ahmet Özer, 12 Haziran seçimi sonrasi olusan Meclis’in ilk görevinin, mesruiyet debisi yüksek bir anayasa yapmak olmasi gerektigini ifade ederek, “Milletimiz, demokratiklesmeyi, özgürlük alanlarinin genisletilmesini beklemektedir. Yeni anayasa hazirlanirken, farkli kesimlerin görüsleri dikkate alinmali, endiseler giderilmelidir” dedi.

 

Sözlesmelilerin Kadroya Alinmasi 2011’in En Önemli Kazanimidir

Türkiye’nin sivil bir anayasaya ihtiyaci olduguna dikkat çeken Özer, yeni ve sivil bir anayasaya destek olmaya hazir olduklarini söyledi.

 

Sözlesmeli ögretmenlerin kadroya geçirilmesi konusundaki mücadelelerinin basariya ulastigini anlatan Özer, 2011 yilinda egitim çalisanlari açisindan en önemli kazanimlardan birisinin sözlesmeli ögretmenlerin kadroya geçmesi oldugunu kaydetti. Özer, Egitim-Bir-Sen’in 750 bini askin egitim çalisaninin hakkini savunmaya devam edecegini dile getirdi.

 

Sezer: Hedefimize En Kisa Zamanda Ulasacagiz

Adana Sube Baskanimiz Mehmet Sezer ise, egitim çalisanlarinin haklarinin korunmasi ve kazanimlarinin artirilmasi konusunda geçmiste oldugu gibi, bundan sonra da çalismalarini azimle sürdüreceklerini belirtti.

 

Aksiyoner sendikacilik yaptiklarinin altini çizen Sezer, Adana’da 5 bin üyeyi geçtiklerini, göreve geldikleri Aralik ayindan bu yana yaklasik 2 bin yeni üye kaydettiklerini anlatarak, “Adana’da yetkili sendika olmak hedefine en kisa zamanda ulasacagiz” seklinde konustu.

 

Programa, Adana Egitim Gönüllüleri Dernegi Baskani Sahin Sedat Ergünay, Il Milli Egitim Müdürü Abdulgaffur Büyükfirat, Teftis Kurulu Baskani Ülkü Aydogan, Yüregir Ilçe Milli Egitim Müdürü Ahmet Özdemir, Çukurova Ilçe Milli Egitim Müdürü Veysel Kamil Akman, Sariçam Ilçe Milli Egitim Müdürü Erdal Denge, Karaisali Ilçe Milli Egitim Müdürü Ömer Faruk Köse, Imamoglu Ilçe Milli Egitim Müdürü Ramazan Ari, Milli Egitim Sube müdürleri, üyelerimiz ve çok sayida davetli katildi.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen