Haber
2011-06-07 07:23:33
Egitim Çalisanlari Artik Daha Güçlü

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, genel yetkinin Egitim-Bir-Sen’e geçmesiyle egitim çalisanlarinin ‘Toplu Sözlesme’ masasinda daha güçlü bir sekilde temsil edilecegini söyledi.

 

Gündogdu, eski Genel Sekreterimiz ve AK Parti Konya Milletvekili Adayi Halil Etyemez ve Genel Yönetim Kurulu üyelerimiz ile birlikte Konya-Eregli Ilçe Temsilciligimizin düzenledigi yemekli toplantiya katildi.

 

Toplantidan sonra açiklamalarda bulunan Gündogdu, 1992 yilinda Egitim-Bir-Sen’i kurarak baslattiklari sendikal yolculugun 1995 yilinda Memur-Sen konfederasyonuyla ve 11 hizmet koluyla bütünlestigini hatirlatti.

 

Basarinin temelinde ülkenin degerleriyle, insaniyla, alin teriyle, ekmegiyle, özgürlükleriyle barisik olmanin yattigini ifade eden Gündogdu, “Biz yola çikarken, ‘vesayeti desifre etmek için sendikacilik yapacagiz’ dedik” seklinde konustu.

 

Geride kalan 9 yilin egitim çalisanlari açisindan ‘kayip’ oldugunu kaydeden Gündogdu, genel yetkinin Egitim-Bir-Sen’e geçmesiyle egitim çalisanlarinin ‘Toplu Sözlesme’ masasinda daha güçlü bir sekilde temsil edilecegini dile getirerek, “Egitim çalisanlari artik daha güçlü. Onlar adina kazanim elde etmeye devam edecegiz” dedi.

 

Sözlesmeli personel pozisyonlarinda çalisanlarin memur kadrolarina atanmasini degerlendiren Ahmet Gündogdu, söyle konustu:

“2.5 milyon memurun 230 bini sözlesmeli. Iki yildir bütün sözlesmelilerin kadroya geçirilmesi için mücadele veriyoruz. 16-17 Nisan’daki Memur-Sen Kongresi’nden önce Basbakanimiza çikarak, ‘memurun sözlesmelisi olmaz, kadrolu olmasi lazim, is güvenceli olmasi lazim’ dedik. Sözlesmeli personelin kadroya geçisini öngören kararnamenin Resmi Gazete’de ilan edilmesiyle, kamu çalisanlari adina elde ettigimiz kazanimlara bir yenisini daha eklemenin mutlulugunu yasadik. Memur-Sen, diyalogu, gerektiginde eylemi, gerektiginde tavri ve çözümün paydasi olmayi önemseyerek, zaferler kazanmaya devam ediyor.”

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen