Haber
2013-10-24 07:43:36
Eğitim Çalışanları Bizimle Kazanmaya Devam Edecek

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, sendikal kazanımlarını artırmaya devam ettiklerini ifade ederek, “Son olarak hizmetli ve memurların da öğretmenler gibi isteğe bağlı yer değiştirmeleri için düzenleme yapılmasını sağladık. Eğitim çalışanları Eğitim-Bir-Sen ile kazanmaya devam edecek” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır 1 No’lu Şube Olağanüstü Kongresi yapıldı. İki adayın yarıştığı kongrede yapılan seçim sonucunda mevcut başkan Yunus Memiş’in listesi yeniden seçildi.

Kongrede konuşan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, son dönem Ortadoğu’da yükselen sesin temasının özgürlük olduğunu, bu sesin Batılı emperyalistleri ve işbirlikçilerini tedirgin ettiğini belirterek, Memur-Sen ailesinin de bu sesi son derece önemsediğini, Suriye’de ve Mısır’da yaşananlara duyarsız kalmadığını, mazlumların sesine en fazla destek veren sivil toplum kuruluşlarının başında geldiğini söyledi.
 


Önce Vicdan ve Özgürlük

Çakırcı, “Sendikacılığımızda ‘önce vicdan ve özgürlük’ diyoruz. Bugüne kadar dünya mazlumlarının sesi olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Türkiye’de özgürlüklerin önündeki engellerin bir bir kaldırıldığını kaydeden Çakırcı, şöyle devam etti: “Öğrenci andı kaldırıldı. Kılık ve kıyafet özgürlüğü için düzenlediğimiz imza kampanyasında Diyarbakır’ın desteği çok önemliydi. Rekor düzeyde destek oldunuz. Hepiniz teşekkürü hak ediyorsunuz.”

Çözüm sürecine de değinen Ramazan Çakırcı, söz konusu süreçle birlikte ülkeye huzur geldiğini dile getirerek, “Kaostan beslenenlerin bu süreçten rahatsız olması normaldir ama biz ülkemize huzur gelmesi için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Sendikal Kazanımlarımızı Artırmaya Devam Ediyoruz

Ek ödemeyi söke söke aldıklarını vurgulayan Çakırcı, “Öğretmenler için 150 TL ek ödeme aldık. Kamu çalışanları için taban aylığa 175 TL zam yapılmasını sağladık. Yıllarca toplu görüşme masalarında hiçbir kazanım sağlayamayanların eleştiri hakları olamaz. Onlar önce kendilerine baksınlar. 9 toplu görüşmede eğitim hizmet kolu için bir kazanım dahi sağlamadılar. Tablo ortadadır” diye konuştu.

Her geçen gün sendikal kazanımlarını artırmaya devam ettiklerini söyleyen Çakırcı, sözlerini şöyle tamamladı: “Son olarak hizmetli ve memurların da öğretmenler gibi isteğe bağlı yer değiştirmeleri için düzenleme yapılmasını sağladık. Eğitim çalışanları Eğitim-Bir-Sen ile kazanmaya devam edecektir.”
 


Memiş: Daha Güzel Çalışmalara Hep Beraber İmza Atacağız

Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır 1 No’lu Şube Başkanı Yunus Memiş, yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, daha iyi hizmetler için destek istedi. Kendisine oy veren delegelere teşekkür eden Memiş, “Bundan sonraki dönemde daha güzel çalışmalara hep beraber imza atacağız” dedi.

Başkanlığa aday olan Mehmet Akkılıç ise, daha iyi hizmet ve seçime renk katmak için aday olduğunu belirterek, katılımcılara teşekkür etti.

Yapılan seçim sonucunda yeni yönetim şu isimlerden oluştu: Yunus Memiş (Başkan), Hüsamettin Atlı (Başkan Vekili), Necdet Güler (Başkan Yardımcısı), Naif Keleş (Başkan Yardımcısı), Yılmaz Cebe (Başkan Yardımcısı), Kasım Akgönül (Başkan Yardımcısı), Etem Atlı (Başkan Yardımcısı). 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen