Haber
2012-01-10 06:29:12
Egitim Çalisanlarinin Basini Öne Egdirmeyecegiz

Eskisehir ve Istanbul 4 No’lu subelerimizin genisletilmis isyeri temsilcileri toplantilarina katilan Genel Teskilatlanma Sekreterimiz Murat Bilgin, ögretmen ve ögretim elemanlarina üvey evlat muamelesi yapildigini kaydederek, “Ögretmenlerimizin ‘esit ise esit ücret’ kararnamesiyle memurlar içinde en düsük ücreti aldigi net olarak ortaya çikmistir. Ögretmenlerimizin tamaminin ek dersi varmis gibi, kamuoyunda bazi yanlis hesaplar yapilmaktadir. Oysa 742 bin ögretmenin yaklasik yüzde 35’i ek ders alamiyor. Ögretmen ve ögretim elemanlarinin ek ödeme konusunda ugradigi haksizligi gidermek, bu teskilatin, bizlerin birinci görevi, sorumlulugudur. Sunu açik yüreklilikle ifade ediyorum ki, bu yil, geçmiste egitim hizmet kolunda hiçbir yetkili sendikanin yapamadigini yapip, hem ögretmenlerimize, ögretim elemanlarimiza tatmin edici miktarda ek ödeme alinmasini saglayacagiz hem de maddi kazanimlar ve özlük haklari noktasinda egitim çalisanlarinin basini öne egdirmeyecegiz” dedi.

Önümüzdeki bir aylik sürede, bu sürecin tamamlanacagini söyleyen Bilgin, Toplu Sözlesme Yasasi’nin, uzlasilan haliyle bir devrim oldugunun altini çizdi.

Gerçeklerle Yüzlesme Zamanidir

Egitimde köklü bir degisiklige gidilmesine ihtiyaç oldugunu, aksi takdirde birkaç kusagin daha kaybedilebilecegi endisesini tasidigini ifade eden Bilgin, “Gerçeklerle yüzlesme zamanidir. Her seyin üzerini örterek çocuklarimizin gelecegini yok ediyoruz. Geçmiste yeterince örgütlü olamadigimiz için çesitli acilar yasadik, lakin bu teskilat var oldukça bu acilar bir daha yasanmayacaktir. Bu ülkenin acilarini dindirecek teskilat Egitim-Bir-Sen’dir” seklinde konustu.


Egitimdeki 28 Subat Yalan Rüzgârinin Izleri Silinmelidir

“28 Subat bin yil sürecek” diyerek milletin ahini alanlarin ancak üç yil hüküm sürdügüne dikkat çeken Bilgin, söyle konustu: “Simdi onlarin çogu ‘Silivri’de tatil yapiyor’. Bu sürecin en belirgin katliamina ugrayan alanlardan biri egitim alaniydi. Kesintisiz zorunlu egitim ve katsayi uygulamasi bu ülkenin yeni yetisen nesillerini katletmistir. 28 Subat yalan rüzgârinin kesintisiz zorunlu egitim yalani da insallah yakin zamanda son bulacagini ve bu ülkenin mesleki egitimine, dolayisiyla gelecegine vurdugu darbenin de yakinda sona erecegini umuyor; 18. Milli Egitim Surasi kararlari arasinda yer alan, Egitim-Bir-Sen olarak bizim de önerimiz olan kesintili 1+4+4+4 seklindeki egitim modeline biran önce geçilmesini bekliyoruz.”

ILKSAN’daki Tarihsel Yolsuzluklarin Hesabini Soracagiz

ILKSAN’daki tarihsel yolsuzlarin hesabini en kisa zamanda soracaklarini dile getiren Murat Bilgin, “ILKSAN’da bugüne kadar yönetimi elinde bulunduran herkesten mahkemeler nezdinde geçmisten günümüze yapilanlarin hesabini bir bir soracagiz” diye konustu.

 

Kenan Evren Anayasasi ile Yönetilmek Istemiyoruz

Milletimizin, darbecilerin yaptigi anayasa ile yönetilme ayibindan kurtulmasi gerektigini dile getiren Bilgin, “Kenan Evren Anayasasi ile yönetilmek istemiyoruz. Yeni anayasa insani merkeze almali; öznesini devlet degil, millet olusturmalidir” ifadelerini kullandi.

Murat Bilgin, seçim sürecinde bütün siyasi partilerin yeni anayasa vaadinde bulundugunu ama bugüne kadar Memur-Sen disinda hiçbir kurumun ve siyasilerin sürece ciddi anlamda dahil olmadigini gördüklerini kaydetti. 
 

Çözüm Odakli Çalismaya Devam Ediyoruz

Eskisehir Sube Baskanimiz Ismail Altinkaynak, her zaman çözüm odakli bir mantik ile çalistiklarini, özlük haklari, ögretmen ve ögretim elemanlari için esit ise esit ücret konusunda çalismalar yürüttüklerini söyledi.

Toplantinin sonunda, Genel Teskilatlanma Sekreterimiz Murat Bilgin, en çok üye kazandiran Sivrihisar, Mihaliççik, Saricakaya ve Mihalgazi ilçe temsilcilerimiz ile son bir ayda 10’un üzerinde üye kazandiran Ilçe Temsilcimiz Oktay Türünay’a gül vererek, kendilerini tebrik etti.


Yavuz: Milletimizin Mutlulugu Için Çalisiyoruz

Istanbul 4 No’lu Subemiz ‘Armutlu Çalistayi’ adi altinda Armutlu’da iki günlük genis katilimli bir program düzenledi. Yaklasik 250 isyeri temsilcisinin katildigi programin açilisinda konusan Sube Baskanimiz Talat Yavuz, insanca ve özgürce yasamaya, düsündüklerini serbestçe ifade etmeye, hangi inançta olursa olsun, inancini özgürce yasayabilme hakkinin olmasina ‘evet’ dedikleri belirterek, mücadelelerinin temeline, bu ilkeleri yerlestirdiklerini kaydetti. Yavuz, yetkili sendika olmanin, birçok sorumlulugu da beraberinde getirdigini dile getirerek, söyle konustu: “Taleplerimizi gerçeklestirmek için, vuracagimiz zamani da duracagimiz zamani da iyi biliyoruz. Amaca ulasmak için bütün yollar tükenince, alanlara çikmanin ve ‘Her eylem yeniden diriltir beni’ diye haykirmanin bilincindeyiz.” 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen