Haber
2024-05-28 17:56:09
Eğitim çalışanlarının mali hakları bütçe gereklerine ve tasarruf tedbirlerine kurban edilmemelidir

Genel Başkan Yardımcımız Ali Deniz, Bolu 1 Nolu Şube’nin düzenlediği geleneksel yıl sonu ‘Aile Pikniği’ne katıldı. Üyelerin aileleriyle birlikte katıldığı piknikte gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Ali Deniz, akademik, sosyal ve kültürel sendikacılığın, hizmet sendikacılığının adresi, erdemlilerin buluşma merkezi olduklarını ifade ederek, “Emeğimize, ekmeğimize, haklarımıza, özgürlüklerimize, onurumuza, medeniyet davamıza sahip çıkarken ‘birlikte üretelim, hakça bölüşelim’ anlayışıyla erdemli, adil ve medeniyet değerleriyle şekillenmiş sendikal duruşun merkezi olduk. Sendikacılıktaki ehliyetimiz, sözlerimizdeki tutarlılık ve samimiyetimiz, nihayetinde medeniyet davasına dair aidiyetimizle eğitim çalışanlarının desteğine mazhar olduk” dedi. 

 

Yeni üyelerin katılımıyla birlik ve beraberliklerini daha da güçlendirerek hak ve özgürlük mücadelelerine devam ettiklerini kaydeden Deniz, Eğitim-Bir-Sen’in milletin, kamu görevlilerinin değerlerini, beklentilerini ve hayallerini bilen sendika olduğunu söyledi. 

 

“Eğitim çalışanları, sendikamıza bunun için teveccüh gösteriyor” diyerek sözlerini sürdüren Deniz, bu teveccühün, kamu görevlilerine, eğitim çalışanlarına daha fazla kazandırmak, onları saygın işle ve insan onuruna uygun bir hayatla buluşturma gayretinin eseri olduğunu vurguladı. 

 

TBMM’ye sevk edilmesi beklenen Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağına da değinen Deniz, “Meslek kanununun, öğretmenlerin haklı ve yerinde beklentilerini karşılayacak bir muhtevayla çıkarılmasını bekliyor ve istiyoruz. Biz, yetkili sendika olmanın gereğini yerine getirerek olması gereken bir meslek kanunu taslağı örneğini Bakanlığa sunduk” şeklinde konuştu. 

 

Kanayan bir yara hâline gelen şiddetin önlenmesi için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini dile getiren Deniz, şöyle devam etti: “Faili cezalandıran ve caydıran yaptırımlara ve tedbirlere meslek kanununda yer verilmelidir. Kamu vicdanında karşılığı olmayan, ürettiği sosyal maliyet telafi edilemeyen, öğretmen adayından çok mağdur üreten, öğretmen atama sürecindeki mülakata yer verilmemelidir. Kariyer basamakları ilerleme sürecinde, taahhüt edildiği üzere 5 hizmet yılını tamamlayanlara uzman öğretmen, 10 hizmet yılını tamamlayanlara başöğretmen olma hakkı tanınmalıdır. Sözleşmeli öğretmenlik uygulaması kaldırılmalı, öğretmen istihdamının kadrolu öğretmenler atanması suretiyle gerçekleştirilmesi esas alınmalıdır. Yöneticilik ikincil görev olmaktan çıkarılmalı, eğitim kurumu yöneticiliği kadro güvencesine kavuşturulmalıdır. Ek ders yükünün öğretmenin aslî görevleri arasında sayılması gözetilerek ek ders birim ücretlerinde anlamlı bir artış sağlanmalıdır. Kalkınmada öncelikli yörelerde çalışan yönetici ve öğretmenlere ilave malî haklar getirilmelidir.” 

 

Ali Deniz, eğitim çalışanlarının mali haklarının bütçe gereklerine ve tasarruf tedbirlerine kurban edilmemesi çağrısında bulunarak, üyelerinin ve eğitim çalışanlarının haklarının korunup geliştirilmesi, hayat ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi, sorunlarına çözüm bulunması, emeğin saygınlığının artırılması, mevcut kazanımlara yenilerinin eklenmesi için sendikal yolculuklarını kararlılıkla sürdüreceklerini dile getirdi. 

 

Bolu 1 Nolu Şube’nin 17 yıldır yetkili olduğunu belirten Deniz, kuruluşundan bugüne emek ve ömür veren bütün başkanlara, yönetim kurulu üyelerine, ilçe temsilcilik yönetimlerine ve işyeri temsilcilerine teşekkür etti.  

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen