Haber
2015-12-21 06:59:52
Eğitim sisteminde köklü değişikliklere ihtiyaç vardır

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mithat Sevin, insanı, insan onurunu, emeği, alın terini, hakkı, hukuku, özgürlükleri, ülkemizi, milletimizi ve hakkı çiğnenen tüm dünya mazlumlarını merkeze koyan bir sendikacılık yaptıklarını belirterek, “Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da kardeşliğin, birlik ve beraberliğin garantisi olmaya devam edeceğiz. Temsil ettiğimiz eğitim hizmet kolu çalışanlarının taleplerine, ülkemizin temel sorunlarına, mazlum ve mağdurların çığlıklarına sessiz ve ilgisiz kalmadık, kalmayacağız. Sorunları çözmeye, çözüme katkıda bulunmaya, haksızlıklara dur demeye, mağdurların sesi olmaya devam edeceğiz” dedi.


 

Hatay ve Kilis’te düzenlenen toplantılarda üyelerle bir araya gelen Mithat Sevin, bir milletin ihyasının yeni neslin iyi bir eğitimden geçirilmesiyle mümkün olduğunu ifade ederek, “Bu nedenle eğitim sisteminde köklü değişikliklerin yapılması zorunludur. Bunun için, Milli Eğitim müfredatının değiştirilmesi, ders kitaplarının yeniden yazılması, öğretmen yetiştirme sisteminin gözden geçirilmesi gibi çalışmaların yapılmasına ihtiyaç vardır. Sorunun çözümüne katkıda bulunmayanlar sorunun bir parçası olurlar. Biz çözüm odaklı sendikacılık yapıyoruz. Bugüne kadar tespit ettiğimiz sorunların üzerine giderek birer birer çözülmesini sağladık. Bu konuda da Eğitim-Bir-Sen olarak bize düşen ne varsa, taşın altına elimizi koymaya hazırız. İşimize yolculuk bu açıdan önemlidir” şeklinde konuştu.



 

Dışımıza yolculuk yapmak zorundayız

“Öncelikle üyelerimize karşı sorumluyuz ama aynı zamanda büyük bir medeniyetin müntesipleri olarak milletimize ve tüm insanlığa karşı ahlâken, vicdanen sorumlu olduğumuzu da unutmamalıyız. Bunun için dışımıza yolculuk yapmak zorundayız” diyen Sevin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz gelecekten umutluyuz ve bu umudumuz da bizim sorumluluğumuzu ve çalışma azmimizi artırıyor. Evet, gelecek aydınlıklarla dolu, ancak bilmeliyiz ki, bu aydınlık bize, hepimize bağlı. Bizlerin, hepimizin dün, bugün, yarın ve ertesi gün neler yaptığımıza, yapacaklarımıza ve sorumluluklarımızın gereğini ne derece yerine getirip getirmediğimize bağlıdır. Bu aydınlık ne kadar rasyonel ve bilinçli çalıştığımıza, ne kadar ter akıttığımıza ve doğru tercihler yaptığımıza, düşüncelerimize, isteklerimize, yargılamalarımıza, amaçlarımıza ve tüm bunlar üzerindeki isabet ve kararlılığımıza bağlıdır. Unutmayalım ki, gitmediğimiz, gidemediğimiz yer bizim değildir. Her yere gitmek, herkese ulaşmak, her eğitim çalışanına dokunmak zorundayız. Eylem olmadı mı vizyon bir rüyadır. Vizyon olmadan eylem vakit geçirmektir. Eyleme sahip bir vizyon ise dünyayı değiştirmektir.”



 

Darbe ürünü yönetmelik bir an evvel değiştirilmelidir 

Kılık ve kıyafet yönetmeliğinin darbe döneminin izlerinden arındırılması gerektiğini kaydeden Sevin, “Öğrenciye serbest kıyafet hakkının verildiği, öğrenciyi eğiten kişiye ise ‘sen ne zaman ne giymen gerektiğine karar veremezsin’ muamelesinin yapıldığı bir sistem sorunlu ve çelişkilidir. Darbe dönemine göre dizayn edilen ve özgürlükleri kısıtlayan yönetmelik değiştirilinceye kadar serbest kıyafet eylemine devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.



 

Ümmet için çalışıyoruz

Ümmet bilinciyle hareket ederek mazlumlara yardım etmeleri gerektiğini dile getiren Mithat Sevin, “Yanı başımızda Suriye var, Suriye’nin yaşamış olduğu sıkıntıları en iyi şekilde idrak eden bizleriz. Şu anda Hatay’ın nüfusuna yakın Suriyeli var. Hem burada hem de diğer sınır illeri Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Türkiye’ye dağılmış durumdalar bu kardeşlerimiz. Bizler ümmet bilinciyle bu kardeşlerimize el uzatmayı, onların dertleriyle dertlenmeyi, onların sıkıntılarını gidermeyi, hem insani hem de İslami görevimiz olarak görüyoruz. Bizler Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olarak, bu konuda elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” diye konuştu.



 

Toplantılarda, Eğitim-Bir-Sen Hatay 1 No’lu Şube Başkanı İsmail Bayrakdar ve Kilis Şube Başkanı Bekir Şen de birer konuşma yaparak, çalışmaları hakkında bilgi verdiler. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen