Haber
2012-06-29 07:31:20
Egitim ve Bilimin Önündeki Engelleri Kaldirarak Yolumuza Devam Edecegiz

Elazig 2 No’lu Subemiz, kongresini Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Teyfik Yagci’nin katilimiyla gerçeklestirdi. Mevcut Baskan Yrd. Doç. Dr. Zülfü Demirtas’in açilis konusmasiyla baslayan kongrede katilimcilara hitap eden Teyfik Yagci, egitim ve bilime gönül vermis insanlarla birlikte olmaktan duydugu memnuniyeti dile getirerek sözlerine basladi.

Son iki-üç asirdir geçirdigimiz krizlerin, bunalimlarin temel sebebinin egitim ve bilim alaninda aranmasi gerektigini ifade eden Yagci, “Yükselisimiz de egitim ve bilim sahasindaki yükselisimizde aranmalidir” dedi.

Yavuz Sultan Selim’in, pelerinine alimin atinin çamuru siçrayinca, bundan seref duydugunu belirttigine dikkat çeken Yagci, söyle konustu: “Alimin atinin çamurundan dahi seref payi çikartan bir anlayistan bugünlere geldik. Alimlerimizi her zaman el üstünde tutan bir medeniyetin mensuplari olan bizler de akademisyenlerimize, ögretmenlerimize ve arastirmacilarimiza özel önem vermeliyiz.”

Üniversitelerin bilimsel açidan toplumun önderleri olduklarini ortaya koymak zorunda oldugunu kaydeden Teyfik Yagci, üniversitelerimizi dünyada en iyi 100 üniversite içerisinde görmek istediklerini söyledi.

Anadolu cografyasinin yakin tarihe kadar egitim ve bilimin merkezi durumunda oldugunu vurgulayan Yagci, “Bu bereketli topraklari tekrar eski sanli pozisyonuyla bulusturmak boynumuzun borcudur. Üniversitelerimiz uluslararasi ögrenci kabul eden, beyin göçünü tersine çeviren, disaridaki bilim adamlarimizi degerlendiren duruma gelmektedir, gelecektir, bunu basaracagiz. Egitim ve bilim adina yasadigimiz engelleri de bir bir kaldirarak yolumuza devam edecegiz” seklinde konustu.

Divan baskanligini Teyfik Yagci’nin yaptigi kongre sonucunda Yrd. Doç. Dr. Zülfü Demirtas yeniden baskanliga seçildi.

Kongrede, Memur-Sen Il Temsilcisi Murat Ergen ve 1 No’lu Sube Baskanimiz Yasin Karakaya da birer konusma yaptilar. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen