Haber
2010-10-12 07:21:47
Egitim ve Çalisma Hayatinin Önündeki Bütün Engeller Kaldirilmalidir

Genel Sekreterimiz Halil Etyemez, kizlarin okumalarinin önündeki engellerin kaldiril- masi gerektigini ifade ederek, “Üniversitelerde hiçbir dayat- ma, hiçbir sart olmadan kizlarimiz istedigi gibi okula gidebilmelidir. Sadece üniver- siteler yetmez, kamu çalisan- larinin önündeki engellerin de kaldirilmasi; ülkemizin mutlaka demokratiklesmesi, sivillesmesi gerekiyor” dedi.

 

Bursa Subemiz, Il Divan Toplantisi’ni, Genel Sekreterimiz Halil Etyemez ve Genel Basin Yayin Sekreterimiz Hidir Yildirim’in katilimiyla gerçeklestirdi.

 

Ögretmenevi’ndeki toplantida bir konusma yapan Genel Sekreterimiz Halil Etyemez, sendika olarak referandum sürecinde aktif olarak rol oynadiklarini söyledi. Türkiye’de demokratiklesme sürecinin devam etmesi ve özgürlüklerin önündeki engellerin kaldirilmasi için referandum sürecinde ‘evet’ için çalistiklarini vurgulayan Etyemez, “En basta da söyledigimiz gibi biz anayasa degisikligine, ‘yetmez ama evet’ dedik. Teskilatlarimizin tamami referandum sürecinde aktif olarak çalisti. Bizim için en önemli maddelerden birisi, toplu görüsmeden toplu sözlesmeye geçilmesiydi. Sendika olarak verdigimiz mücadele sonucunda bu sene hükümetle toplu görüsme degil, adeta toplu sözlesme yaptik. Son dokuz yilin en önemli kazanimlarini elde ettik. Egitim çalisanlarina yönelik sosyal yardimlarda önemli asamalar kat ettik. Memur-Sen olarak bizim tek amacimiz, kamu çalisanlari adina en önemli kazanimlari elde etmekti ve biz bu amacimiza ulastik” dedi.

 

Anayasa degisikligiyle gelen yeniliklerin kendilerini memnun ettigini dile getiren Etyemez, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun kararlarinin kesin olmasinin, fislemelerin önüne geçilmesinin ve toplu görüsmenin toplu sözlesmeye çevrilmesinin önemine dikkat çekti.

 

Türkiye’de birçok sorunun çözümü için yeni bir anayasa yapilmasi gerektigine dikkati çeken Halil Etyemez, sözlerini söyle sürdürdü: “Ülkemizde demokratik olmayan süreçlere engel olunmasi için mutlaka yeni bir anayasaya ihtiyaç var. Basörtüsü sorununun bugün nasil tartisildigini görüyorsunuz. Kizlarimizin okumalarinin önündeki engeller kaldirilmali. Bu konudaki yapay tartismalari yadirgiyoruz. Üniversitelerde hiçbir dayatma, hiçbir sart olmadan kizlarimiz istedigi gibi okula gidebilmelidir. Hem hükümetin hem de muhalefetin bu konuda gerekli adimlari atmasi gerekiyor. Sadece üniversiteler yetmez, kamu çalisanlarinin önündeki engellerin de kaldirilmasi; ülkemizin mutlaka demokratiklesmesi, sivillesmesi gerekiyor. Bu yöndeki engellerin kaldirilmasi çok önemlidir.

 

Bu yilki egitim-ögretim döneminin de sancili basladiginin altini çizen Etyemez, Türkiye genelinde 149 bin ögretmen ihtiyacinin oldugunu vurguladi. Yasanan KPSS skandali yüzünden 30 bin ögretmenin atamasinin yapilamadigina isaret eden Etyemez, bundan dolayi 30 bin sinifin egitim dönemine ögretmensiz girdigini ifade etti. KPSS skandalinin egitim ve egitimciye vurulan en büyük darbe oldugunu belirten Halil Etyemez, “ÖSYM’nin yeniden yapilandirilmasi, yeni bir sinav merkezinin olusturulmasi gerekiyor” seklinde konustu.

 

Okullarin hizmetli, güvenlik ve kantin denetimsizligi gibi sorunlarinin halen çözüme kavusturulamadigini ifade eden Etyemez, sözlerini söyle tamamladi: “Okullarimizda 30 bin hizmetliye ihtiyaç var. Milli Egitim Bakanligi okullarin ihtiyaçlarini karsilamiyor. Okullarimizin mutlaka bütçeye kazandirilmasi gerekiyor. Ek ders ücretlerinin yeniden düzenlenmesi; egitim çalisanlarinin vergiden muaf tutulmasi gerekiyor. Egitimin sorunlari çözülürse, egitimcilerin de sorunlari çözülür. Egitimcilerin sorunlarinin çözümü, toplumsal sorunlarin çözümü anlamina gelir.”

 

Ülkemizin Agirliklarindan Kurtularak Gelecege Emin Adimlarla Ilerlemesini Istiyoruz

Genel Basin Yayin Sekreterimiz Hidir Yildirim, demokrasiyi, insanimizin tamaminin baris ve esenlik içerisinde yasamalarinin imkani olarak gördüklerini ifade ederek, “Tam demokratik bir düzen için ugras veriyoruz. Ülkemizin agirliklarindan kurtulmasini ve gelecege emin adimlarla ilerlemesini arzu ediyoruz. Bunu söylem olarak dile getirirken, kendi bünyemizde de en güzel örneklerini ortaya koymaya çalisiyoruz” diye konustu.

 

Isyeri temsilciligi seçimleriyle baslayan sürecin, Ilçe temsilcilik yönetim kurullarinin ve Sube delegelerinin seçimiyle devam ettigini kaydeden Yildirim, “Tam demokratik bir sendikal yapi olusturmaya ve bu yapiyi, üyemizin iradesinin tam manasiyla yansimasiyla tesekkül etmeye çalisiyoruz. Teskilatimiz yeni bir döneme, yeni bir heyecanla ve tazelenmis olarak basliyor. Insallah önümüzdeki dönem, bizim için çok daha memnun edici çalismalarin gerçeklestirildigi bir dönem olacaktir” degerlendirmesinde bulundu.  

 

Sendikacilik Anlayisimiz Degerler Üzerine Kuruludur

Sube Baskanimiz Numan Seker ise, Sube olarak referandumda aktif bir sekilde çalistiklarini kaydederek, Türkiye’nin demokratiklesmesinin önündeki büyük bir engelin kalktigini ifade etti.

 

Mevcut üye sayilarinin 4 bin 300 olduguna dikkat çeken Seker, Ilçe temsilcilerinden, üye sayisini artirmalarini istedi. “Bizim sendikacilik anlayisimiz degerler üzerine kuruludur” diyen Seker, söyle konustu: “Biz degerler sendikaciligi yapiyoruz. Üye sayimizi artirmak için kimseye baski yapmiyoruz. Yaptigimiz tek bir sey var, o da çok çalismak. Gece gündüz çalisarak sürdürdügümüz sendikal mücadelede basarili olmak tek istegimiz. Bu noktada sizlerin de ayni özveriyle çalistiginizi görüyorum.”

 

Toplantinin sonunda, yeni dönemde görev almayan 10 temsilciye, önceki çalismalarindan dolayi tesekkür plaketi verildi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen