Haber
2011-11-21 06:28:43
Egitimcilere Samar Oglani Muamelesi Yapilmasina Müsaade Etmeyecegiz

Erzurum 2 No’lu Subemiz, Genisletilmis Istisare Toplantisi’ni, Genel Mali Sekreterimiz Esat Tektas ve Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Teyfik Yagci’nin katilimiyla Hizmetiçi Egitim Tesisleri’nde gerçeklestirdi.

 

Toplantinin basina açik bölümünde bir konusma yapan Genel Mali Sekreterimiz Esat Tektas, Türkiye’de egitimin ve egitimcinin, önem skalasinda en altlarda yer aldiginin, 666 sayili Kanun Hükmünde Kararname ile bir kez daha görüldügünü belirterek, “Hemen hemen bütün kadrolarda iyilestirmeye gidilirken, ögretmen ve ögretim elemanlarinin maaslarinda iyilestirmeye gidilmemesi, herkesten önce Milli Egitim Bakanligi’nin ayibi olarak görülmektedir” dedi.

 

Maliye Bakanligi’nin, maaslarini iyilestirmeyerek ögretmeni cezalandirdigini dile getiren Esat Tektas, sözlerini söyle sürdürdü: “Milli Egitim Bakanligi, egitim kurumlarina kaynak ayirmiyor, verilen bagislarla devletin okulunu ayakta tutmaya çalisan okul yöneticilerini cezalandiriyor. Oysa okul yöneticileri, okul aile birlikleri araciligiyla velilerden alinan bagislarla bir taraftan hizmetli memur sikintisini gidermekte, diger taraftan okulun diger ihtiyaçlarini karsilanmaktadir. Okul yöneticilerinin/ögretmenlerin isi tahsildarlik degil, egitim olmalidir. Okul yöneticileri, bir taraftan vazifesi olmayan isi yapmaya zorlanmakta, diger taraftan yapmak zorunda birakildigi is sebebiyle sorusturmaya maruz kalmaktadir. Egitimciye karsi sergilenen bu tavirla egitim adina çok sey kaybedildiginin artik farkinda olunmasi gerekir. Egitimcilere ülkemizde samar oglani muamelesi yapilmak isteniyor ve her cani isteyen, ögretmeni, okul yöneticisini dövmeye kalkisiyor ki, Egitim-Bir-Sen olarak, ögretmenlerimize dayak atilmasina asla müsaade etmeyecegiz.”

 

652 sayili KHK’da ögretmenlerin özür grubu tayin hakkinin yilda bir kez olarak sinirlandirilmasi ile aile yapisinin öneminin göz ardi edildigini, Subat’ta özür grubu tayini bekleyen ögretmenlerin adeta hayata küstürüldügünü vurgulayan Tektas, yilda iki kez özür grubu atamasi yapilmasi konusundaki israrli mücadelelerini, sonuç alincaya kadar, sürdüreceklerini söyledi.

 

Yagci: Adaletsizligi Asla Kabul Etmiyoruz

Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Tevfik Yagci, ögretmenlerin ücretlerinde adaletsizlik yasandigini söyleyerek, 666 sayili KHK sonrasi ortaya çikan tabloda ögretmen ve ögretim elemanlarinin ek ödemede kapsam disinda tutulmasinin, ‘ögretmenler dis kapinin mandali mi’ sorusunu akillara getirdigini ifade etti.

 

666 sayili Kanun Hükmünde Kararname ile ögretmenlerin ücretlerinde iyilestirilmeye gidilmemesine anlam veremediklerine isaret eden Yagci, “Ögretmenlere dis kapinin mandali muamelesi yapilmasini asla kabul etmiyoruz” dedi.

 

Simsek: Sorunlarin Çözülecegine Inaniyoruz

Erzurum 2 No’lu Sube Baskanimiz Zinnur Simsek ise, ögretmenlerin yasanan bütün olumsuzluklara ragmen ülkenin aydinlik güzel yarinlara ulasmasinda büyük hizmetleri olacagini dile getirerek, “Yasanan sorunlarin çözülecegine inaniyoruz. Çünkü toplumlari ileriye götüren ögretmenlerdir” degerlendirmesinde bulundu.

 

Toplantiya, Il Milli Egitim Müdürü Abdullah Bilge de davetli olarak katildi.  

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen