Haber
2011-09-28 07:28:16
Egitimcileri Hedef Alan PKK'yi Lanetliyoruz

Bilginin aydinligini ulastirmanin sorumlulugunu yüklenmis, en ücra noktalara kadar bin bir fedakârlikla egitim götürmeye çalisan isigin elçilerinin terör örgütü PKK tarafindan hedef alinmis olmasini kiniyoruz.

 

Bölgedeki çocuklarin egitim almasini engellemeye, halki cehalete mahkûm etmeye yönelik PKK’nin ögretmenleri hedef alan kaçirma ve çatismada kalkan olarak kullanma stratejisinin arka planinda, ögretmenlerin bölgeyi terk etmesini saglamak ve çocuklarin egitim almasini engellemek yatmaktadir.

 

Pervari’nin Belenoluk Köyü’nde karakola saldirida ögretmenleri ve ögrencileri kalkan olarak kullanan, ögretmen esini görev yerine götürmek için giden mühendisi katleden, 8 ögretmeni kaçiran, araçla seyreden kadinlara 200 mermi bosaltan; gözü dönmüslüge, ilkesizlige ve teröre “özgürlük mücadelesi” diyen PKK’nin ve sivil uzantilarinin gerçek yüzünü herkes görmelidir.

 

Ideolojik ve fasizan çikarlari için insanimizin huzurunu, ekonomik kalkinmasini, egitim hizmeti almasini, yasam standardinin yükselmesini engel olarak gören, siyonist ve emperyalist güçlerin taseronu PKK’nin her türlü caniligi mubah görmesi gerçekten düsündürücüdür. Bölge halkini, din adina hareket ettigini iddiasiyla “Sivil Cuma” diye isyana tesvik edenlerle, gençleri isyana ve daga tesvik edenlerin basina yansiyan görüntüleri her seyi ortaya çikarmistir. Sözde özgürlük mücadelelerinde kullanmak için, dini degerler dâhil kural tanimayan, kanli mücadelelerinde kadin, çocuk, genç, yasli, ögretmen ayrimi yapmayan terör örgütü, bölge insanini karanliga mahkûm etmeye çalismaktadir.

 

PKK ve sivil uzantilarina soruyoruz: Bu neyin mücadelesidir ki; gençlere kiyiyor, hamile kadina kursun sikiyor, savunmasiz kadinlara yüzlerce mermi yagdiriyor; amaci, ‘hakkini savunuyorum’ dediginiz insanlara olaganüstü fedakârliklara katlanarak egitim hizmeti götürmek olan ögretmenleri kendine kalkan yapiyor ve onu alikoyuyorsun.

 

Su bilinmelidir ki, fedakâr ögretmenlerimiz dün oldugu gibi, bugün de her türlü zorluga ragmen egitim isigini ülkemizin sinirlari içerisindeki her yere götürecek; en büyük asklari olan ögrencilerinin peslerinden kosmaya ve cehaletle mücadeleye devam edeceklerdir.  

 

Ögretmenlerimizin PKK’nin elinden derhal kurtarilmasi, bölgede görev yapan tüm egitimcilerin güvenliginin saglanmasi, terörün kiskacinda kalmis halkimiza nitelikli hizmetlerin sunulmasinin artarak devami saglanmalidir. Basta bölge halkimiz olmak üzere, tüm toplum kesimlerinden beklentimiz ise, ögretmenlerin hedef seçilmis olunmasina sessiz kalinmamasidir.

 

Kaçirilan ögretmenlerimizin endiseli ailelerinin kaygi ve üzüntülerini paylasiyor; kadin, çocuk, ögretmen dâhil herkesi hedef alan siyonizmin ve emperyalist güçlerin taseronu PKK’yi lanetliyoruz.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen