Haber
2012-06-12 07:31:11
Egitimcilerin Itibari Hiç Kimsenin Iki Dudaginin Arasinda Degildir, Simdiye Kadar da Olmamistir

Ordu Subemizin geleneksel yilsonu pikniginin 6’ncisi Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Teyfik Yagci’nin katilimiyla Fatsa Dolunay Tesisleri’nde gerçeklestirildi.

Üyelerimizin aileleriyle birlikte katildigi piknikte konusan Teyfik Yagci, “Kim ne derse desin, bizim nazarimizda ögretmenlerimiz bu memleketin tasina, topragina, suyuna, pinarina ismini yazmis. Gönlü alev alev memleket sevdasiyla tutusmus. Milletin evlatlarini yetistirmek ugrunda çekmedikleri cefa, görmedikleri eza kalmamis. Bu ugurda yüzlerce sehit vermis egitim ordusunun mümtaz sahsiyetlerini saygiyla selamliyorum” dedi.


Bir milletin en büyük düsmaninin cehalet oldugunu ifade eden Yagci, sözlerini söyle sürdürdü: “Ayni zamanda bütün diger olumsuzluklarin anasidir da cehalet. Su âlemde mahiyet itibariyle hemen hemen her sey ilme baglidir. Bilgi en büyük güçtür. Bilgi olmadan insanlarin da, toplumlarin da esaretin sarmalindan kurtulmasi mümkün degildir. Bu düsmani yok edecek en etkili ve tek silah ilimdir, fendir ve sanattir. ‘Bana bir harf ögretenin kirk yil kölesi olurum’ diyen Hazreti Ali ve “Ilim Çin’de de olsa gidip alin” diyen Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) bunu en açik ve net sekilde ortaya koymustur.”

Ögretmenleri, egitim çalisanlarini, ilim erbabini küçük görmenin, onlari küçültmeye ve degersizlestirmeye çalismanin hiç kimseye bir sey kazandirmayacagini kaydeden Teyfik Yagci, “Kazandirsa kazandirsa büyük bir öfke ve nefret kazandirir. Hele de savundugu degerlerle taban tabana zit düsen bir davranis sergileyen insanlarin bu davranislarinin iki kat aci vermekte ve incitmekte oldugu bilinmelidir. Egitimcilerin itibari hiç kimsenin iki dudaginin arasinda degildir, simdiye kadar da olmamistir” seklinde konustu.

“Mideleri doyurmak için firin ve bakkallar, marketler açilmis, peki akillari ve vicdanlari ne ile doyuracaksiniz” diye soran Yagci, “Moral ve dengesi yerinde olmayan egitimcinin ögrencisine motivasyon yüklemesi elbette zorlasir. Ilim ve irfanla doyurulmasi gereken vicdanlara karsi yollarin açilmasi, kolaylastirilmasi lazim. Bütün ömrünü, ömür dakikalarini cehaletle mücadeleye ayiran ve adayan, insan egitiminin temel unsuru olan egitimcilerimizin degersizlestirilmesi kendi ayagimiza, ülke gelecegine balta vurmaktir. Bu bir haksizliktir. Biz de haksizliga karsi tepkisiz kalamayiz. Haklarimizi aramasini, savunmasini ve istemesini bilecegiz. Zira bir toplum kendi hakkini çesitli Saiklerle; bilmeme, korkma veya menfaat dürtüleriyle hakkini, hukukunu bilmez ve aramaz ise en dürüst, en hamiyetli kisileri ve yöneticileri dahi basina müstebit yaparmis” degerlendirmesinde bulundu.


Yeryüzünde güçlü olabilmenin yolunun egitimde güçlü olmaktan geçtigini vurgulayan Yagci, “Bu ise egitimcilerimizin maddi ve manevi olarak desteklenmesinden geçer. Bu camianin ihmal edilmeye tahammülü yoktur. Zaman ve mekân siniri tanimadan, gününü ve gecesini meslegine adamis egitimcilerimizin çagin gerisinde kalmadan, gelismelerin önünden yürümesi, onlara gerekli deger ve statüyü kazandirmakla olur. Mali kaynaklardaki gelismenin günün ve sistemin gerisinde kalmayacagi bir planlamaya ihtiyaci ayan beyan ortadadir. Egitim-Bir-Sen olarak yüklendigimiz misyonun geregini yerine getirmeye azimliyiz. Vesayetle mücadelemiz sürecektir. Kim haksizlik yapiyorsa, karsisinda olmak; kim dogru bir sey yapiyorsa, yaninda olmak bizim sasmaz karakterimizdir” diye konustu.


Ordu Sube Baskanimiz Ismail Çelenk’in de bir konusma yaptigi piknik programi, düzenlenen yarismalarla tam bir senlik havasinda geçti. Bayan üyelerimiz arasinda örgü yarismasi; üyelerimizin çocuklari arasinda ise çuval yarisi ve kasikla yumurta tasima yarisi yapildi. Yarisma sonrasinda bütün katilimci çocuklara hediye verildi. Büyük çekismelere sahne olan ilçeler arasi halat çekme yarismasinin galibi Fatsa ekibi oldu. Ödülü bir koç olan güres müsabakalarinda ise, bu yilin baspehlivani Fatsa Mesleki Egitim Merkezi Müdür Yardimcisi Sedat Kahraman Yilmaz oldu. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen