Haber
2012-09-24 07:31:55
Egitimde Basari Ancak Ögretmenlerle Yakalanabilir

Çorum Subemiz, olaganüstü kongresini yapti. Turgut Özal Konferans Salonu’nda gerçeklestirilen kongrede konusan Genel Sekreterimiz Ahmet Özer, sendika olarak tirnaklariyla kaziyarak bugünlere geldiklerini söyledi.

1992’de Mehmet Akif Inan önderliginde kurulan Egitim-Bir-Sen’in egitim camiasinin sorunlarina çözüm üretmek ve Türkiye’nin ilerlemesi, büyümesi dogrultusunda bir misyon üstlendigini ifade eden Özer, sendikaciligi, sadece ücret sendikaciligi olarak degil, topluma, insana hizmet olarak gördüklerini kaydederek, bir zamanlar siyasi iktidarlar tarafindan öcü olarak gösterilen, baskilarla, yildirmalarla yok edilmeye çalisilan Egitim-Bir-Sen’in baskilara direnerek üye sayisini her geçen yil artirarak bugünlere geldigini ve bugün 231 bin 472 üye ile genel yetkili sendika oldugunu dile getirdi.

Memur-Sen’in ve Egitim-Bir-Sen’in dik durdugunu ve kararlilikla mücadele ettigini vurgulayan Özer, toplu sözlesmesiz sendikacilik yapilmayacagi anlayisiyla verdikleri mücadele sonucu toplu sözlesme hakkinin Anayasa’ya girmesine katkida bulunduklarini, ilk toplu sözlesmede memurlar adina 18 maddelik kazanim elde ettiklerini ifade etti.

“Hakli taleplerimize kavusuncaya kadar mücadelemiz devam edecek” diyen Özer, bütün olumlu yaklasimlarina ragmen Bakanligin egitim çalisanlarina sorunlu bakisini degistirmedigini belirtti.

Milli Egitim Bakanligi’nin akilli tahtaya, tablete verdigi önemi ögretmene de vermesini istediklerini anlatan Ahmet Özer, ögretmenin asagilandigi, yok sayildigi bir toplumda hiçbir konuda basari saglanamayacagini, ögretmenin sayginliginin artirilmasi gerektigini, egitim sisteminin ancak ögretmenlerle basariya ulasabilecegini vurguladi.

4+4+4 yeni egitim sistemine de deginen Özer, Milli Egitim Bakanligi’nin hatalarinin 4+4+4 yeni egitim sistemine mal edilmemesi gerektigini ifade ederek, eski sistemin de hatalari bulundugunu ve yeni sistemin daha iyi sonuçlar verecegine inandigini kaydetti.

Yeni egitim sisteminin dogru olmasi kadar nasil uygulandiginin da önemli oldugunu belirten Özer, “Ortaya çikan sorunlara baktigimizda, ögretmenlerimizin tayin haklarindan yararlanamamasi, okula baslama yasinda kamuoyunun yeteri kadar bilgilendirilmemesi ve yapilmasi gereken hazirliklarin tam olarak bitirilememesi gibi konularin uygulamasinda maalesef Milli Egitim Bakanligi’nin hatalarini görüyoruz” dedi.

Çorum Sube Baskan Vekilimiz Mesut Karaca, 4 Eylül’de olaganüstü kongre yapilmasi karari alindigini belirterek, Egitim-Bir-Sen’in bu kongreden daha da güçlenerek çikacagina inandigini dile getirdi.

Kongreye tek aday olarak giren Tahir Eskil ise, 2003’ten bugüne kadar sendikanin degisik kademelerinde görev aldigini hatirlatarak, “Sendikamiz her geçen gün büyüyor, gelisiyor ve sorumlulugumuz artiyor. Bizleri güçlü kilan; ilkelerimiz, birikimlerimiz, yetismis, etkin, olgun insan gücümüz, gelecek ve medeniyet tasavvurumuz ile gelenegimiz ve mirasimizdir” seklinde konustu.

Yapilan kongre sonucunda yönetim kurulu üyeleri su isimlerden olustu: Tahir Eskil (Sube Baskani), Mesut Karaca (Sube Sekreteri), Yusuf Bulanik (Mali Sekreter), Kadir Çatal (Teskilatlanma Sekreteri), Eyyüp Çiçek (Basin Yayin Sekreteri), Hüseyin Kir (Egitim ve Sosyal Isler Sekreteri), Tekin Çinar (Mevzuat ve Toplu Sözlesme Sekreteri). 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen