Haber
2014-01-22 06:44:47
Eğitimde Kademeler Arası Geçiş ve Yeni Modeller Kongresi Antalya'da Yapıldı

“Cumhuriyetin Kuruluşundan Günümüze Eğitimde Kademeler Arası Geçiş ve Yeni Modeller” kongresi Antalya’da yapıldı.
 

Atatürk Araştırma Merkezi ve Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi işbirliğiyle düzenlenen kongreye yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda akademisyen ve araştırmacı katıldı. Kongrede, “Türkiye’de ve Dünyada Kademeler Arası Geçiş; Sınavlı Geçişi Doğuran Sebepler, Sınav Yöntem ve Uygulamalarının Eğitim Sistemi Açısından Değerlendirilmesi, Kademeler Arası Geçiş Sınavsız Mümkün mü?, İlköğretimden Ortaöğretime Sınavsız Geçiş Modeli, Ortaöğretimden Yükseköğretime Sınavsız Geçiş Modeli; Özel Dershanelerin Ortaya Çıkış Nedenleri ve Gelişimi, Özel Dershanelerin Eğitim Sistemindeki Yeri, Özel Dershanelerin Sosyo-Ekonomik Etkileri, Özel Dershaneler ve Fırsat Eşitliği” başlıkları altında çok sayıda bildiri sunuldu.
 

Eğitim-Bir-Sen adına Genel Başkan Yardımcısı Teyfik Yağcı’nın katıldığı kongre, üç ayrı salonda ve eşzamanlı sunumlar şeklinde üç gün devam etti.
 

Teyfik Yağcı, Türkiye’deki mevcut eğitim sisteminde; okul öncesi, ilk ve ortaöğretimde yaklaşık 17 milyon öğrencinin eğitim gördüğüne dikkat çekerek, “Bu büyüklükteki bir öğrenci nüfusunun istihdam edildiği eğitim sistemimizde, kademeler arası geçişin çağın gereklerine uyumlu hale getirilmesi, alanlara uygun şekilde bir dağılımın yapılabilmesi ve son zamanlarda çokça tartışma konusu olan dershane-okul ilişkisinin yeniden masaya yatırılması açısından önemli görmekteyiz. Bu konularda karar alıcılara, paydaşlara ve bilim dünyasına katkıda bulunacağı şüphesizdir” dedi.
 

Kongre bildirileri kitabının kısa zamanda kitaplaştırılacağı ve ilgililerle paylaşılacağı belirtildi. 
 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen