Haber
2012-11-08 06:32:59
Eğitimden Tasarruf Olmaz, Ücretli Öğretmen Yerine Kadrolu Atama Yapılmalıdır

Atama bekleyen öğretmen adayları sendikamızı ziyaret ederek, Genel Sekreterimiz Ahmet Özer ve Genel Basın Yayın Sekreterimiz Ali Yalçın ile görüştü. Şubat ayında atama yapılması için sendikamızdan destek isteyen öğretmen adayları, “Ücretli öğretmenler derste biz ise stresteyiz” dedi.

Biran önce kadrolu öğretmen ataması yapılmasını beklediklerini ifade eden öğretmen adayları, genel yetkili sendika olarak Eğitim-Bir-Sen’in Şubat ayında kadrolu öğretmen atanması konusunu Kurum İdari Kurulu’nda (KİK) gündeme getirmiş olmasından dolayı da sendikamıza teşekkür etti.

Öğretmen adaylarının taleplerini ve sıkıntılarını dinleyen Genel Sekreterimiz Ahmet Özer, yapılan son Kurum İdari Kurulu Toplantısı’nda, Şubat ayında öğretmen ataması yapılması gerektiğini dillendirdiklerini söyledi.

Ücretli öğretmenlerin KPSS’ye hazırlanmak için ikinci dönem okulları boşalttığını vurgulayan Özer, “Bu nedenle çocuklarımız sahipsiz kalmaktadır. Unutulmamalıdır ki, bu çocuklarımızın yedeği yok. Çocuklarımızın sahipsiz kalmaması için Şubat ayında öğretmen ataması yapılması gerekmektedir. Atama bekleyen öğretmen adaylarının sayısı 250 bini, öğretmen açığı, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in ifadesiyle, 120 bini bulmuştur. Şartların oluştuğu bir zamanda sınıfların ücretli öğretmenlerle idare ediliyor olması, eğitim adına üzüntü vericidir” şeklinde konuştu.

Ahmet Özer, Türkiye’nin en temel sorunlarının başında eğitimin geldiğini, ancak öğretmen maaşları ve öğretmen ataması konusunda hükümetin ve bakanlığın cimri davrandığını kaydetti.

Özer, sözlerini şöyle tamamladı: “Her şeyin tasarrufu olur, ancak eğitimin tasarrufu olmaz. Hükümet ve Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen atamada cimri davranmamalıdır. Eğitime yapılan yatırımın ülkemizin geleceğine yapılan yatırım olduğu bilinmelidir. Kaliteli bir eğitim, ancak kadrolu ve pedagojik formasyon almış öğretmenlerle mümkündür. Nitelikli eğitimin en temel unsuru ise öğretmendir. Öğretmen açığının ücretli öğretmenlik gibi geçici tedbirlerle kapatılmaya çalışılması, başta öğrenci ve veliler olmak üzere atama bekleyen öğretmen adaylarına da büyük bir haksızlıktır.” 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen