Haber
2008-11-06 06:18:22
Egitime Hazirlik Ödenegi En Az Bir Maas Tutarinda Olmalidir

Her egitim-ögretim yili basinda verilen ve bu yil 475 YTL olarak ödenen egitime hazirlik ödeneginin önümüzdeki yil için 515 YTL olarak öngörüldügü, Bütçe Kanun Tasarisi’nin TBMM Plan Bütçe Komisyonu’ndaki görüsmelerle ortaya çikmis bulunmaktadir.

 

Ödenegin, bu yila oranla sadece 40 YTL arttirilmasi; enflasyon oranlari, saganak gibi gelen zamlar karsisinda bir deger ifade etmeyecektir.

 

Bunun anlamli hale gelmesi ve derde deva olabilmesi bakimindan rakamin arttirilmasi egitim çalisanlarinin beklentisidir.   

 

Daha önce de açikladigimiz gibi egitime hazirlik ödenegi en az bir maas tutarinda olmalidir ve ayirim yapilmadan bütün egitim çalisanlarina ödenmelidir.

 

Herhangi bir ayirim gözetilmeden ödenegin verilmesi, çalisma barisinin saglanmasinin yani sira adaletsizligin giderilmesi bakimindan da önem arz etmektedir.

 

Egitim-Bir-Sen olarak, Meclis’te grubu bulunan siyasi parti yetkilileri basta olmak üzere milletvekillerinin bu konudaki hassas davranmalarini ve ödenegin en az bir maas tutarinda olmasi yönündeki talebimizi dikkate almalarini istiyoruz.

 

Bu konuda Milli Egitim Bakanligi’nin da hassasiyet göstererek, temsil ettigi çalisanlarinin haklarini koruma noktasinda harekete geçmesi gerekmektedir.

 

Üyelerimiz adina, tüm egitim çalisanlari adina Milli Egitim Bakani Hüseyin Çelik’ten, adaletsizligin sona erdirilmesi ve verilmesi öngörülen komik ödenek miktarinin arttirilmasi yönünde bir adim atmasini bekliyoruz.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen